– Det här är så roligt, det ger verkligen guldkant på tillvaron, säger Lasse Hoffman.
Tillsammans med lantbrukaren Conny Pettersson har han arbetat fram den slutliga produkten.
– Vi odlar spannmål på 520 hektar här på gården och vi har tagit fem hektar till att göra det här vetemjölet, säger Conny Pettersson.
– Det kan låta lite men fem hektar motsvarar ungefär 40 ton vete och 28 ton färdigt vetemjöl, säger Lasse Hoffman.
Conny Pettersson har länge varit lantbrukare och har drivit jordbruket på Danbyholm i 25 år. Lasse Hoffman arbetar annars med reklam och flyttade till ett av husen på gården för fyra år sedan.
– Jag som reklamare har aldrig fått vara med i tillverkningen på det här sättet förut. Jag har bara kopplats in när en produkt ska marknadsföras. Det här känns jättespännande, säger Lasse Hoffman.
– För mig som lantbrukare är det fantastiskt att få se slutprodukten på det här sättet, annars är man ju bara en del i kedjan när man lämnar ifrån sig en råvara, säger Conny Pettersson.
Från sådd till färdigt vetemjöl har det tagit ungefär 1,5 år. Mjölet i den första leveransen såddes hösten 2013 och skördades ett år senare för att sedan torkas i lagringsfickor på gården. Processen i kvarnen går däremot snabbt.
– Det tog bara tre dagar från att vetet hämtades här på gården tills dess att färdiga påsar med vetemjöl kunde levereras till butikerna, säger Lasse Hoffman.
Att korta ner avståndet från producent till konsument har varit en tanke som har funnits med hela vägen i arbetet med det egna mjölet. Kommunikationen genom sociala medier är hela tiden en del i arbetsprocessen på gården.
– Vi vill vara helt transparanta med vad vi gör. På vår facebook-sida står det exakt när vi sår, gödslar, sprutar mot ogräs och allt annat. Vi vill att konsumenten ska kunna se exakt vad som händer på gården, säger Lasse Hoffman.
Vetemjölet blir troligtvis inte den sista produkten som arbetas fram på gården. Idéer till nya varor är ingen bristvara på Danbyholm. Varje vecka diskuteras nya planer och möjligheter, allt från rapsolja till honung och egentillverkade skärbrädor.
– Idéer saknar vi inte någon av oss. Vi skriver ned dem och så får vi se när och om vi tar det vidare. Det är det som är så himla spännande, det finns hur mycket möjligheter som helst här, säger Lasse Hoffman.