Försvunnen man i Katrineholm hittad

Polisen söker sedan 21-tiden på torsdagen efter en försvunnen äldre man i Katrineholm. Mannen har en sjukdomsbild som gör att man är angelägen om att snabbt hitta honom.

Katrineholm2021-09-02 23:34

Den försvunna mannen, som är i 80-årsåldern, sågs senast på Öster i Katrineholm. Ärendet kom in till polisen klockan 21.02.

– Vi utgår ifrån Katrineholm, men just nu är vi i stadiet av informationsinhämtning. Vi jobbar både med sök på plats, men även med inre slagningar för att se om han lämnat några spår efter sig, säger Erik Creutz, vakthavande befäl vid polisen i region öst, under torsdagskvällen.

Polisen har dels ingripandepoliser som är ute och söker, dels hundförare.

Eftersom det redan hade gått ett antal timmar när försvinnandet kom till polisens kännedom tror man att mannen kan ha förflyttat sig ganska långt. Vid 23-tiden var det dock inte aktuellt att sätta in helikopter i letandet.

– Vi måste ha en plats att utgå ifrån. Det här tar de större resurserna i Sörmland just nu. Det är i sig inget ovanligt ärende, men utifrån hans aktningsvärda ålder och sjukdomsbild så drar vi på lite extra, säger han och fortsätter:

– Vi har goda förhoppningar om att hitta honom välbehållen, det är utgångspunkten.

Vid midnatt har mannen ännu inte hittats och polisen uppger att de gärna tar emot tips från allmänheten. Mannen är 88 år, normalbyggd och går med käpp.

Strax efter 05 på fredagsmorgonen söker polisen fortfarande efter mannen.

– Vi letar för fullt och har så gjort hela natten, säger Petter Gustavii, polisens RLC-befäl.

Vid 07.30 på fredagsmorgonen kunde polisen meddela att de hade hittat mannen vid liv.

Sökinsatsen var omfattande där även hemvärnet kallades in för att bistå i arbetet.

– Vi har sökt med drönare, polispatruller, hundpatruller. Vi har gjort efterforskningar också, så det är mycket jobb som har gjorts i natt. Men nu är han hittad, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!