Förbudet mot att servera alkohol på krogen efter 20.00 har på nytt förlängts. Beslutet kom under torsdagen och gäller till och med den 7 februari.
Mehmet Serinkaya driver Kungens hörna och han är kritisk till att beskedet än en gång kommer i sista stund.
– Det är ingen framförhållning och gör det svårt att planera. Jag ringer in personal och sen får man ringa tillbaka med ett tyvärr. Vi hade hoppats på lättnader, men det här kommer säkert fortsätta februari ut.
Sedan december stänger han för kvällen vid 20.00.
– Det är ingen idé att hålla öppet när man inte får servera alkohol. När man driver restaurang och nattklubb har man mest omsättning på kvällar och helger.
Han kallar situationen han och branschkollegor befinner sig i för en katastrof.
– Vi har tappat 70 procent av omsättningen och jag sade upp tre ordningsvakter och två anställda redan i november. Som det är just nu klarar vi oss högst tre månader till, säger Mehmet Serinkaya.
Jeger Khalaf driver NK bar som öppnade den 27 november.
– Då kunde man ha öppet till klockan 22. Jag tänkte att det skulle bli bättre efter ett par månader, men det blev tvärtom, säger han.
Den nyblivne krögaren försöker göra det bästa av situationen, men säger att det är tufft.
– Katrineholmare har verkligen stöttat oss och det uppskattar vi, men det har varit bättre om vi hade kunnat ha öppet till 22.00.
Tomas Thor äger Hotel Statt i Katrineholm och driver även restauranger i Safiren och på Djulö herrgård. Han är skarpt kritisk till regeringens sätt att hantera hans bransch.
– Jag tycker det är cyniskt av våra makthavare att utse krögarna till syndabockar. Man sparkar undan benen för oss, men vi kan inte ensamma bära den ekonomiska bördan. I väntan på att stödpaketen ska utbetalas går en massa ekonomiskt friska verksamheter i konkurs. Man är chanslös när man blir av med sitt levebröd, säger han.
De restriktioner som utfärdas följs till punkt och pricka i Tomas Thors verksamheter.
– Följer man de grundläggande kraven från myndigheterna, att bordsservera mindre sällskap, se till att det inte blir trängsel och ha avstånd mellan borden, så överförs otroligt lite smitta på restaurang. Man får ju inte mingla mellan borden. Jag tror inte att det har någon som helst påverkan på smittspridningen om man serverar måttliga mängder alkohol till sittande restauranggäster, även om middagen skulle pågå till 23.00.
Tomas Thor har full förståelse för att regeringen gör allt i sin makt för att stoppa smittan, men att det slår snett.
– Klart som fasen att vi inte vill bidra till smittspridning, men problemet är att det skjuts med grovkalibrigt hagel. Man använder sig av alkohollagen och då behöver man inte kompensera oss. Det hade varit bättre att utfärda ett krogförbud på en månad och kompensera krögarna.
Marcus Åhman är restaurangchef på Enjoy bar och kök, som hållit stängt en dryg månad på grund av restriktionerna.
– Vi har permitterat vår personal helt, men stödet som erbjuds känns som en droppe i havet. Vi har förlorat nästan 80 procent av omsättning och försöker spara in på allt, säger han.
Efter att ha legat i startblocken för att kunna öppna igen, blev torsdagens besked en besvikelse.
– Vi hade förstås hoppats på att de skulle släppa på restriktionerna. Nu öppnar vi ändå den 26 januari, men bara fyra timmar om dagen. Vi försöker göra vårt bästa för att få det att funka, säger Marcus Åhman.