Kommunpolitiken näst på dagordningen för företagarduon

Företagarparet Poyan Sandnell och Malin Engström har gjort sig ett namn inom det lokala näringslivet. Nu tar de klivet in i en annan värld – och blir fritidspolitiker. "Det är ett samhällsansvar", säger Poyan Sandnell.

Poyan Sandnell och Malin Engström har gått med i Moderaterna och valdes nyligen in som ersättare i vård- och omsorgsnämnden respektive bildningsnämnden. "Vi fick upp intresset för politiken när vi var i Almedalen förra sommaren", säger Malin Engström.

Poyan Sandnell och Malin Engström har gått med i Moderaterna och valdes nyligen in som ersättare i vård- och omsorgsnämnden respektive bildningsnämnden. "Vi fick upp intresset för politiken när vi var i Almedalen förra sommaren", säger Malin Engström.

Foto: Selma Merdović

Katrineholm2024-06-13 21:15

Nyheten i korthet

  • Företagarduon Poyan Sandnell och Malin Engström, kända inom lokala näringslivet, tar klivet in i politiken som fritidspolitiker för Moderaterna.
  • Nyligen valdes de in som ersättare i vård- och omsorgsnämnden respektive bildningsnämnden.

I slutet av maj valdes företagarduon och paret Poyan Sandnell och Malin Engström in som ersättare i vård- och omsorgsnämnden respektive bildningsnämnden för Moderaternas räkning. Paret berättar att de alltid har många bollar i luften, men de oroar sig inte för att det nya uppdraget ska vara dem övermäktigt – snarare tvärtom.

– Vi jobbar ganska mycket, men kände att vi kan vara med och bidra på vårt sätt. Demokrati är viktigt, och det är roligt att lära sig, säger Poyan Sandnell, ny i rollen som ersättare i vård- och omsorgsnämnden.

– Jag gör det här främst för att ha något annat att fokusera på, en möjlighet att koppla bort jobbet, berättar Malin Engström om det nya uppdraget som ersättare i bildningsnämnden.

– Annars blir det bara jobb, familj, jobb, det går runt, instämmer Poyan Sandnell.

Vad har ni för hjärtefrågor inom politiken?

– Jag kör vård- och omsorg, men skola ligger mig också varmt om hjärtat. Det blev lite "vad tar du, vad tar jag?", säger han och fortsätter:

– Man vet ju själv hur det är om man till exempel måste ta barnen till akuten. Då är man så himla tacksam över att det funkar bra i Sverige. Uppdraget är säkert ganska utmanande också, och man vill göra så bra som möjligt.

För Malin Engström är både familjen och den politiska processen drivkrafter.

– Eftersom jag har barn som går i skolan är det klart att man känner lite extra för det, och vill vara med och bidra så att det blir så bra som möjligt. Jag gillar att diskutera, att bolla saker för att komma fram till lösningar. Jag tror att man får en större förståelse för och insyn i varför det är på vissa sätt, säger hon.

Enligt protokollet från kommunfullmäktige sitter duon som ersättare året ut. Vilken riktning deras politiska karriärer tar efter det, återstår att se.

– Jag vet inte hur mycket man kan påverka som ersättare, men man kan lyssna in sig och dela sina tankar. Jag gillar ju att ta beslut, så det vore grymt kul om jag kunde vara med och fatta beslut. Sen är vi väldigt nya i politiken, så det passar oss att lyssna in och lära. Vi är ju båda uppvuxna här och Katrineholm ligger oss varmt om hjärtat, säger Poyan Sandnell.

– Vi bor här och barnen går i skola här. Nu har vi dessutom flyttat hem företaget från Stockholm, så vi kommer att vara här mer än förut, säger Malin Engström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!