Flera vittnen såg dödsolyckan i Djulö allé

Polisen arbetar nu för att få klarhet i den svåra olyckan i Djulö allé på torsdagskvällen. Flera vittnen som sett olyckan har förhörts.

Någon lämnade ett hjärta på olycksplatsen under fredagen.

Någon lämnade ett hjärta på olycksplatsen under fredagen.

Foto: Anders Göransson

Katrineholm2019-07-12 09:51

Det var vid strax före klockan 21 på onsdagen som en bil med två personer i körde in på gångvägen vid Djulö allé. Där krockade de med ett träd och klämdes fast. Räddningstjänsten lyckades sedan få ut de båda männen ur fordonet.

17-åringen som var passagerare avled i samband med olyckan. Han var hemmahörande i Katrineholm. Föraren, en 37-årig man från Malmköping, fördes med helikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna med allvarliga skador. Hans tillstånd var kritiskt, men har nu stabiliserats, enligt information från Karolinska på fredagsförmiddagen.

Polisen tog bilen i beslag och den ska nu undersökas. I övrigt fortsätter polisen med sedvanliga utredningsåtgärder.

– Vi ska förhöra vittnen och undersöka om det kan ha funnits någon berusningsgrad hos föraren. Vi har inte tagit något utandningsprov eftersom han fördes till sjukhus men vi begärde att ett blodprov skulle tas så snart som möjligt efter olyckan, säger David Westlin, biträdande lokalpolisområdeschef i Katrineholm.

Förutom misstänkt rattfylleri är föraren misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Föraren är inte förhörd, däremot har polisen pratat med flera vittnen.

– Det finns ett par vittnen som har sett olyckan, säger David Westlin.

Ingen annan person skadades vid olyckan, trots att bilen körde på en gångväg som är populär bland flanörer.

– Det var tur att ingen blev påkörd, säger David Westlin.

Enligt polisen är det inget generellt problem att bilförare kör på gångvägen genom allén.

På olycksplatsen ska polisen nu undersöka om det finns bromsspår och om något är påkört eller skadat, för att tillsammans med vittnesuppgifterna och skadorna på bilen skapa sig en bild av hur olyckan gick till.

Kommunen har inte aktiverat sin krisstödsgrupp Posom med anledning av olyckan. I stället riktar man in sig på att de närmast anhöriga får den hjälp de behöver.

– Det är en jättetragisk händelse men vi har inte bedömt att den påverkar så många personer. Men om behovet uppstår kan vi öppna krisstödscenter både vid Musikens hus och på olycksplatsen, säger kommunens säkerhetschef Tobias Plantin.

Han säger också att kommunen alltid erbjuder enskilt stöd om någon hör av sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om