Flera vårdplatser på Kullbergska dras in under sommaren

Under sommarmånaderna minskar antalet vårdplatser på Kullbergska sjukhuset. Samtidigt finns det en oro för hur Vårdförbundets blockad/strejk ska utvecklas.

Under sommaren drar man ner på antalet vårdplatser på Kullbergska sjukhuset. Bilden är tagen på ett annat sjukhus.

Under sommaren drar man ner på antalet vårdplatser på Kullbergska sjukhuset. Bilden är tagen på ett annat sjukhus.

Foto: Jenny Petersson

Katrineholm2024-06-17 19:02

Enligt Annelie Hero, verksamhetschef för vårdplats- och mottagningsenheten på Kullbergska sjukhuset finns det en oro för att fler ska tas ut i strejk, vilket i sin tur påverkar bemanningen på sjukhusen i sommar.

"Sommaren är ju den period då vården generellt reducerar sin verksamhet för att medarbetarna ska få sin välförtjänta semester", svarar hon via mejl.

Enligt Annelie Hero är många arbetspass täckta på Kullbergska sjukhuset.

"Men vi har fortfarande vakanta pass kvar att lösa. Arbetet pågår med detta."

Alla som önskar erbjuds fyra veckors sommarsemester. Den som däremot väljer att avstå eller flytta en eller två semesterveckor till senare i höst får ekonomisk kompensation för det.

Under sommaren kommer man att dra ner fyra vårdplatser på en av vårdavdelningarna på Kullbergska sjukhuset. Det innebär att det under sommaren finns 28 vårdplatser, jämfört med tidigare 32.

För att klara sommaren tar man, enligt Annelie Hero, liksom tidigare år in exempelvis pensionerade medarbetare och studerande som vikarier. Hon påtalar också att det är extra viktigt med samverkan mellan sjukhusen, men även mellan sjukhuset och kommunen, under sommaren.

Hur känns det inför sommaren?

"Alla har arbetat intensivt för att förbereda så optimalt som möjligt utifrån de förutsättningar vi har haft. Även framåt krävs god samverkan i regionen och tillsammans med kommunerna, så att vi tillsammans kan möta de behov som uppkommer", skriver Annelie Hero.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!