Fler smuggelcigaretter i omlopp

Kommunen har sedan augusti 2009 inte utfört några kontroller av tobaksförsäljningen. Anledningen är att den förvaltning som nu ska utföra uppgiften inte hunnit läsa in sig på ämnet. Kanske kan de komma igång under 2011. - Vi törs inte ens räkna på hur mycket smuggelcigaretter det säljs, säger Lars Sjölin, tobakshandlare.

Katrineholm2010-11-01 05:00

Fram tills augusti 2009 ansvarade socialnämnden för att kontroller av tobaksförsäljningen i Katrineholm utfördes.

Idag ligger ansvaret hos miljö och hälsoskyddsnämnden, vars förvaltning ännu inte hunnit göra några kontroller.

- Vi måste sätta oss in i ämnet innan vi kan börja utföra kontrollerna säger Christer Rosenberg, inspektör på miljöförvaltningen.

Att sätta sig in i vad det handlar om, och förbereda inspektionerna tror han kommer ta ytterligare tid. Kanske kan de komma igång under 2011.

- Som det ser ut nu planerar vi för att kunna börja då, säger Christer Rosenberg.

Enligt tobakshandlare Uno Sjölin finns det redan tecken på effekter av att kontrollerna uteblivit.

- Vi har kollat på cigarettpaketen som folk slänger i vår soptunna. Många av dem är smuggelcigaretter, säger Uno Sjölin, tobakshandlare.

Erbjudande om smuggelcigaretter

Direkten Sjölins Tobak har själva blivit erbjudna att köpa cigaretter som smugglats in. Förtjänsten hade kunnat vara 10 kronor mer per paket.

- Så sent som i förra veckan var det en som kom och ville sälja 200 limpor smuggelcigaretter till oss, vi tackade självklart nej, säger Uno Sjölin.

Läs mer i Katrineholms-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om