Fler blir matförgiftade under rötmånaden

Antalet människor som söker vård för matförgiftning fördubblas i Sörmland under rötmånaden. Bra handhygien och rätt hantering av livsmedel är viktigt för att undvika matförgiftning.

Katrineholm2011-07-30 05:00

- En vanlig månad brukar det vara runt 20-30 fall av matförgiftning i Sörmland, men nu den senaste månaden har vi haft ett 50-tal fall. Det brukar se likadant ut varje sommar, säger Carl-Gustaf Sundin, smittskyddsläkare på landstinget i Sörmland.

Under rötmånaden gör Katrineholms kommun inga särskilda insatser med livsmedelskontroller på restaurangerna i kommunen utan följer det kontrollschema som finns.

- Det är extremt viktigt att man förvarar livsmedel på korrekt sätt och att restauranger tar hand om varorna när de får dem, säger Christer Rosenberg, miljöinspektör i Katrineholms kommun.

Men han menar att restaurangerna över lag sköter sig bra i Katrineholm och att det inte är så frekvent med klagomål som kommer in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om