Så här kommer det blivande lagret på Lövåsen att se ut

Under tisdagen lämnade fastighetsbolaget Nyba 1 in bygglovet för sin satsning på Lövåsen. Om planen går i lås kommer en byggnad på drygt 11 000 kvadratmeter att uppföras på den tidigare stenöknen. Nu kan vi avslöja detaljerna i bygglovet.

Så här kommer det nya lagret att se ut.

Så här kommer det nya lagret att se ut.

Foto: Byggdesigner

Katrineholm2023-11-15 20:58

Som Katrineholms-Kuriren tidigare har berättat har fastighetsbolaget Nyba 1 AB köpt 50 000 kvadratmeter etableringsmark på Lövåsen. Det handlar om mark som ligger utmed Östra förbifarten (riksväg 52/55/56), snett bakom Dollarstore.

Inom loppet av ett år ska bygget vara klart och ett kyl- och fryslager ha flyttat in i lager-och logistikbyggnaden. Vem som det nybildade fastighetsbolaget bygger åt vill man ännu inte gå ut med. Tidningen har sökt företrädare för den tänkta hyresgästen, utan framgång. 

Däremot har bygglovsansökan nu lämnats in till samhällsbyggnadsförvaltningen. Själva byggnaden kommer att bli 11 117 kvadratmeter stor och ska vila på en grund av pålade plintar. Byggnaden kommer att förses med sprinklersystem och på taket blir det solceller. 

undefined
Johan Söderberg, Marie Bergeås och Christer Sundquist var på plats på Lövåsen för att berätta om det kyl- och fryslager som ska byggas.

Enligt bygglovet ska fastigheten miljöcertifieras som miljöbyggnad med nivå silver. Höjden på byggnaden landar på runt 17 meter. 

Totalt kommer lagret ha plats för 800 pallplatser, vilket innebär 15 gångar mellan pallplatserna. Enligt bygglovshandlingen kommer det att bli en särskild yta där tolv truckar kommer att kunna laddas samtidigt. 

En del av byggnaden kommer att vara i två plan och där ska det finnas plats för matsal, toaletter, omklädningsrum, chaufförsrum, tvättstuga, kontor, konferensrum och kontrollrum. Enligt bygglovsansökan ska byggnationen komma i gång så snart som möjligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!