– Jag är glad att Stefan Löfvens tuffa linje i den här frågan höll ända in och att det inte blev något extraval. Han har gjort det bra, säger Göran Dahlström.
Om statsministern utlyste extraval för att snabba på förhandlingar över blockgränserna kan Dahlstöm inte svara på.
– Så här i efterhand ser det ut som att han valt den linjen för att det inte fanns något av de borgerliga partierna som var intresserade av ett extraval. Det var ett tufft beslut och han har klarat ut det, säger Dahlström.
För Katrineholm kommer det här beslutet att innebära mer pengar.
– Det kommer komma ut mer pengar till kommunerna. Skolan och äldreomsorgen får mer pengar och det kommer ut pengar för trainee-jobb och annat så att vi kan få bort folk från arbetslösheten, säger han.
Enligt Dahlström kommer det att märkas i andra halvan av 2015 men det mesta som kommer ses är helårseffekter av 2016, 2017 och 2018.
– Det är väldigt bra för kommunerna. Istället för stora skattesänkningar blir det pengar ut till kommunerna, säger Dahlström.
Alla tycker inte lika. Katrineholmaren Mats Johansson tycker det är skönt att det inte blir något nyval. Han menar att även om regeringen är i minoritet är det de som vunnit och de som ska styra.
– Det blir bara lekstuga och dagis av det hela, den som vinner ska regera. Det är skönt att vi slipper nyval, det hade gett dåligt anseende, säger Mats Johansson.
Josefin Eriksson däremot hade hoppats på nyval och tycker att den som styr måste kunna få igenom en budget.
– Eftersom budgeten inte gick igenom tycker jag att det ska väljas om. Det känns som att de ändrar reglarna hela tiden, säger hon.
Tony Rosendahl (V) menar att det viktiga nu är att de överenskommelser som slöts mellan Vänsterpartiet och regeringen om välfärdssatsningar i budgeten och överenskommelsen om vinster i välfärden kan genomföras.
– Jag utgår ifrån att Stefan Löfven och regeringen nu står fast vid dessa uppgörelser som man träffade med Vänsterpartiet, skriver han i sin blogg.