En av tre har erkänt jackrån på Fabriksgatan

Tre män åtalas nu för rån på Fabriksgatan i Katrineholm. Efter rånet greps de misstänkta i Eskilstuna.

Här på Fabriksgatan skedde rån och misshandel den 16 oktober.

Här på Fabriksgatan skedde rån och misshandel den 16 oktober.

Foto: Rebecka Jonsson

Katrineholm2020-11-17 13:36

Det var på förmiddagen den 16 oktober som tre unga män, 18-19 år gamla, enligt åtalet överföll och rånade två pojkar på Fabriksgatan i Katrineholm. Med våld, slag i ansiktet på rånoffret, och hot om våld ska de ha tagit den ene pojkens jacka samt hans mobiltelefon. Slaget i ansiktet orsakade förutom smärta också en skelettskada samt skador på fyra tänder. 

Efter rånet har de tre unga männen satt sig i en bil, körd av en fjärde person och med en femte som passagerare, och åkt iväg. Men ett vittne på platsen rapporterade registreringsnumret på flyktbilen till polisen. Omkring en timme senare, strax efter klockan 11:30, såg en polispatrull den aktuella bilen i Skogstorp utanför Eskilstuna. En stund senare kunde två patruller stoppa bilen på Tegelbruksgatan i Nyfors. Alla fem i bilen greps, misstänkta för rån, och häktades senare.

En av de unga männen, en 19-åring, har erkänt rånet. Enligt åklagare Rahima Ortac har han erkänt eftersom han hade målsägarens jacka och troligen funnit det meningslöst att förneka inblandning. 

– Men att en person tar på sig det här för att han har jackan har ingen betydelse. Det är inte bara han. Vittnen pratar om tre personer, målsägarna säger tre personer, säger Rahima Ortac. 

De andra två som åtalas hävdar att de inte haft med rånet att göra. 

Övriga två i bilen, den som körde och ännu en person, släpptes för omkring en vecka sedan. 

–Jag kan inte se att de andra har varit med på det här. Jag kan inte styrka att de ens har sett någonting av vad som hände, säger Rahima Ortac. 

Karta: Brottsplatsen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!