Efterlängtat första dopp i nya bassängen

Efter ett år av renoveringar slår badhuset upp dörrarna för den nya bassängen.

Foto: Emmilie Haglund

Katrineholm2019-08-09 17:21

Det är inte varje dag man får äta tårta några meter från simbassängen, men när poolen som varit stängd i ett helt år äntligen öppnar, då görs ett undantag. Tårtan gick åt. Både barnfamiljer och pensionärer ville fira att Katrineholm fått tillbaka sin motions- och djupbassäng.

Syskonen Moqvist invigde bassängen tillsammans med sin mamma. Malte Moqvist, 11 år, tycker att bassängen har blivit jättefin, men det har varit en lång väntan.

– Ungarna så gott som föddes i vattnet, de älskar det här. Malva har frågat flera gånger i veckan om de inte är klara snart, berättar Marie Moqvist.

Även besökaren Sten Jolind har saknat simhallen. Hans ska gå hit två gånger i veckan, inte bara för att få simma, utan för att han får träffa så mycket trevligt folk på badhuset.

Med 40 år på nacken var det hög tid för bassängen att renoveras när kakelplattorna började falla bort förra året.

– Vi har släpat bort över hundra ton kakel, och mycket mer betong än vi trodde att vi skulle hitta. De tog i när de byggde badhuset, berättar Tobias Lundquist, fastighetschef på KFAB.

Även om simhallen fått sig en ansiktslyftning med nytt, blankt kakel i dova färger, nya lampor och en mosaikbeklädd bänk går det största ingreppet obemärkt förbi. Reningsverket under poolen kan numera byta allt vatten i bassängen sex gånger per dag, mot en gång som det gamla klarade.

– Nu klarar badhuset inte bara dagens, utan framtidens krav, säger Lundquist nöjt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om