Försvunnen man i Katrineholm hittad – på T-centralen

En äldre man försvann från ett boende i Katrineholm under måndagen. Flera polispatruller letade efter mannen under kvällen och allmänheten uppmanades hålla ögonen öppna. Nu har mannen hittats välbehållen – på T-centralen i Stockholm.

Flera polispatruller letade efter en försvunnen man i Katrineholm på måndagskvällen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Flera polispatruller letade efter en försvunnen man i Katrineholm på måndagskvällen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Sandra Nordin

Katrineholm2020-10-05 19:45

Vid 16-tiden på måndagseftermiddagen beordrades en polispatrull till ett äldreboende i Katrineholm där en äldre man försvunnit. Han hade senast setts en timme tidigare. 

Enligt polisen har mannen en sjukdomsbild som gör att han kan ha svårt att hitta tillbaka hem, varför ett stort sökpådrag sattes in. 

– Vi har åtta patruller ute och letar efter honom nu. Det börjar bli mörkt och kallt och vi hoppas att han ska återfinnas så snart som möjligt, sade polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver vid halv åttatiden på måndagskvällen.

Vid niotiden på måndagskvällen, minuter efter att polisen fattat beslut om att sätta in drönare med mörkerkapacitet, meddelade polisen att mannen hittats välbehållen på T-centralen i Stockholm.

– Det var en kvinna som lade märke till att han verkade vilse. Hon började därför samtala med mannen och bad om hans legitimation, sedan kontaktade hon polisen, berättade Angelica Israelsson Silfver som uttrycker stor tacksamhet till den uppmärksamma kvinnan.

Exakt hur mannen tog sig till Stockholm är än så länge oklart, men polisen uppger att han använt "någon form av transportmedel". Mannen hade varken mobiltelefon eller pengar med sig.

Polisen vill tacka allmänheten för tips och hjälp i sökandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!