Discgolfklubben tror inte fåren jagades av elakhet

De berusade ungdomarna som jagade får på discgolfbanan kan ha varit nyktra spelare som ville skydda fåren. Det tror Jacob Hellgren, ordförande för Katrineholms discgolfklubb, som uppmanar alla spelare att samsas med fåren.

Jacob Hellgren, ordförande för Katrineholms discgolfklubb, och de betande fåren på banan.

Jacob Hellgren, ordförande för Katrineholms discgolfklubb, och de betande fåren på banan.

Foto: Anton Swärdhagen, privat

Katrineholm2022-08-23 11:58

Redan förra sommaren fick discgolfbanan vid Duveholm sällskap av får på grönbete. Och allt verkar ha gått bra fram tills i slutet av juli då en förbipasserande berättade om berusade ungdomar som jagade fåren på banan.

Sedan dess har det på sociala medier påståtts att det snarare rörde sig om spelare som i all välmening schasade bort fåren. Jacob Hellgren, ordförande för Katrineholms discgolfklubb, tror inte att personerna hade för avsikt att skrämma fåren.

– Vi vet inte vad personen har sett, men jag tror också att det var folk som spelade discgolf och inget annat, säger han.

Enligt klubben har fårens ägare varit tydlig från början med att man får mota bort fåren om de står i vägen för ett utkast.

– En disc flyger mellan 100 och 140 kilometer i timmen och träffar den ett får gör det ont. Och fåren har företräde, det är ju deras hem så vi ska absolut se till att de inte är i vägen.

undefined
Ett får som betar vid ett av discgolfbanans utkast.

Har ni i klubben haft några problem med fåren?

– Jag tycker att det har gått bra att spela. Det är några i bangruppen som inte vill sköta om banan när fåren är där men generellt har medlemmarna vant sig. Jag gillar fåren, det är kul att de är där och de lockar hit allmänheten. De betar bara på åtta av hålen och de är väldigt trevliga.

Jacob Hellgren hoppas att folk sköter sig på banan framöver.

– Vi vill att det ska vara lugnt på banan, vi vill inte riskera att inte få vara där längre och då får vi samsas med fåren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!