Träden kantar gatan vid sjukhusparkeringen och har bedömts utgöra en risk för parkerande bilar och förbiströvande personer.
– De ska tas ner till våren, kanske i april, säger Michael Antonsen, enhetschef på service- och teknikförvaltningen.
– De har ringbarkats för att svälta ut roten, annars skjuter popplar väldigt många rotskott och nya träd kommer hela tiden.
Enligt Michael Antonsen tar en ringbarkning cirka tre års tid. Då har trädets rot svälts ut på sin näring som den lagrat i rötterna. Popplarna vid Kullbergska har varit ringbarkade i cirka två år, berättar han.
Går det inte fortare med Ekoplugg?
– Vi använder inga bekämpningsmedel alls i Katrineholms kommun. Ekoplugg innehåller Round-up och det använder vi inte. När vi tar bort ogräs använder vi hetvatten, säger Michael Antonsen.
Han berättar vidare om varför man en gång planterade växtkraftiga träd som popplar i parkerna.
– Förr satte man bland annat popplar för att skydda annan växtlighet i parker och så kan det ha varit här. Men de här har växt alldeles för länge, de borde ha tagits bort för 25 år sedan, säger Michael Antonsen.
Att träden skulle orsaka några problem nu, som Kuriren fått tips om, har Michael Antonsen inte koll på.
– Vi tittade till alla träd vid stormen Helga i december och då knäcktes ingen av de här popplarna. Någon gren blåste av bara. Jag får ta en runda till och kolla nu.
Kommunen kontrollerar regelbundet alla sina träd och tar bort dem direkt vid indikationer på röta, berättar Michael Antonsen.