I år har Stadshotellets vd Thomas Thor och hans personal tagit över stafettpinnen vid Stora Djulö och ett femårigt arrendeavtal har undertecknats. Ambitionsnivån är hög och dagarna är bråda inför premiären den 9 maj.
- Vi har jobbat hårt och lägger mycket pengar på det här. Det fanns väldigt mycket som behövde göras för att få en verksamhet som fungerar. Bland annat har vi byggt om kaférummet helt och hållet. Det behövdes för att kunna göra käk och diska på ett vettigt sätt, konstaterar Thomas Thor.
Den sena tjälen har försenat årets storsatsning, men nu stenläggs den 300 kvadratmeter stora och tillgänglighetsanpassade uteserveringen vid Djulösjön.
- Man ska kunna rulla ut en rullstol på baksidan till uteserveringen.
En annan nyhet är utomhusbaren med ljudanläggning och vinkällaren som inrymts i herrgårdens källarvalv.
Thomas Thor betonar att förändringsarbetet har växt fram i tätt samarbete med Länsmuseets antikvarier. Museimöblerna finns bevarade, men festvåningens nerslitna restaurangmöbler har bytts ut.
- Det gäller att vi gör förändringar och förbättringar med kulturhistorisk försiktighet, säger Thomas Thor.
Sommarens gäster ska erbjudas ett varierat utbud av såväl kaffebröd, mackor och enklare mat dagtid och på menyn återfinns bland annat en matig Djulövåffla.
Om en dryg vecka slås dörrarna upp till Katrineholms herrgårdsoas och det är inte utan viss rampfeber.
- Vi är allihop spända och nervösa. Ska vi hinna färdigt, hur kommer det att tas emot och kommer vårt koncept att funka i Katrineholm? Det finns en påtaglig nyfikenhet och jag är överraskad att så många hör av sig. Vi har fått jättemycket bokningar, säger Thomas Thor nöjt.