Det här glöder på grillen lokalt

I Sörmland grillar 60 procent minst en gång i veckan. När det kommer till vad som läggs på grillen är nötköttet det mest populära.

Katrineholm2012-06-28 09:41

Grillsäsongen är i full gång och många tar fram grillen som stått och väntat i förrådet över vintern. Inte mindre än 6 av 10 sörmlänningar grillar flera gånger i veckan under sommaren. Det enligt en undersökning som Ica tillsammans med marknadsundersökningsföretaget TNS SIFO gjort. När det väl ska grillas föredrar sörmlänningarna enligt undersökningen att grilla nötkött.

- Det är helt klart storsäljaren hos oss. Anledningen till att nötköttet går bra är att det är lätt att grilla. Personer som är osäkra på om köttet är genomgrillat behöver inte vara rädda att bli sjuka. Det är nog anledningen till att vissa väljer att inte grilla fläskkött, då det inte är bra att äta om det inte är färdigt, säger Eleonor Thoor som är kött- och charkansvarig på Ica Maxi i Katrineholm.

Undersökningen visar att lammkött är det som sörmlänningarna låter bli att grilla. Det är något även Eleonor Thoor märkt av.

- Lamm är svårt att tillaga och även dyrare än annat kött. Det är det lätt att göra fel vid tillagningen av lammet och smaken har många svårt för. Sen finns de personer som verkligen gillar lamm och de kan inte tänka sig att grilla något annat, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om