Helene Jonasson arbetade i SpeceritjÀnst kallskÀnk och Sara Ekström arbetar pÄ Ericsson men bÀgge kÀnde sig lite rastlösa.
Det var dags att prova nĂ„got nytt och den 1 december 2013 startades företaget Ănglarnas kök.
I dag finns man i lokaler pĂ„ Ă sgatan men man driver Ă€ven kafĂ©et pĂ„ Julita gĂ„rd och museer. Den förra entreprenören pĂ„ Julita avled hastigt och dĂ„ fick Ănglarnas kök frĂ„gan om de ville driva verksamheten.
â Vi hade en liknande instĂ€llning till Julita som föregĂ„ngaren sĂ„ vi hoppade pĂ„, berĂ€ttar Helene Jonasson.
Det som har gÄtt mest det första Äret har varit bufféer och smörgÄstÄrtor.
â Vi har sĂ€kert gjort 500 smörgĂ„stĂ„rtor det första Ă„ret, sĂ€ger Helene Jonasson.
Ett bröllop i Mantorp Àr det geografisk mest avlÀgsna uppdragit hittills, och dÄ ordnade de buffé.
â Vi klarar inte stora sĂ€llskap med varm mat Ă€nnu dĂ„ vi inte kan varmhĂ„lla mat till mĂ„nga Ă€nnu, berĂ€ttar Sara Ekström.
Helene Jonasson Àlskar att laga mat och smörgÄstÄrtor gÄr inte att tröttna pÄ att göra. Den första matrÀtten de gjorde var pulled pork och den rÀtten har kommit att bli företagets flaggskepp.
Först ut att bestÀlla var KVBS bandygÀng tÀtt följt av DFK VÀrmbols fotbollstjejer. Det var inte en slump eftersom Sara har anknytning till idrotten.
Sara Ekström dÀremot gillar mer att sköta böcker och att vara fixare.
Helene sade upp sig frĂ„n arbetet nĂ€r företaget startades, Sara har sagt upp sig frĂ„n sitt arbete pĂ„ Ericsson nu för att pĂ„ heltid Ă€gna sig Ă„t Ănglarnas kök.
Tjejerna Àr lite vÄgade. BestÀller kunden nÄgot de aldrig har lagat tidigare sÄ letas det pÄ internet och i kokböcker för att fÄ fram receptet. Men provlaga, nej det görs inte och det kan man tycka Àr vÄgat.
â Att vi blev med kafĂ© innebar att vi helt plötslig stod dĂ€r med flera anstĂ€llda och det Ă€r ju ett stort ansvar, sĂ€ger Sara Ekström.
Vi avbryts av att Fredrik Sahlin kommer in för att hÀmta en buffé som han ska bjuda pÄ under kvÀllen nÀr han fÄr gÀster.
â Vi Ă„t smörgĂ„sbord tidigare som kom ifrĂ„n Ănglarnas kök sĂ„ nu provar vi det hĂ€r, berĂ€ttar Fredrik Sahlin nĂ€r han bĂ€r ut maten i bilen.
Ănglarnas kök har inte bara catering utan det finns möjlighet för mindre grupper att mötas och Ă€ta en bit i lokalerna om man vill. Men det Ă€r inte nĂ„gon restaurangverksamhet utan pĂ„ bestĂ€llning.