De satsade på matglädjen

För ett år sedan bestämde sig kamraterna Helene Jonasson och Sara Ekström för att starta ett cateringföretag. Det blev Änglarnas kök.

Katrineholm2015-01-16 19:00

Helene Jonasson arbetade i Speceritjänst kallskänk och Sara Ekström arbetar på Ericsson men bägge kände sig lite rastlösa.

Det var dags att prova något nytt och den 1 december 2013 startades företaget Änglarnas kök.

I dag finns man i lokaler på Åsgatan men man driver även kaféet på Julita gård och museer. Den förra entreprenören på Julita avled hastigt och då fick Änglarnas kök frågan om de ville driva verksamheten.

– Vi hade en liknande inställning till Julita som föregångaren så vi hoppade på, berättar Helene Jonasson.

Det som har gått mest det första året har varit bufféer och smörgåstårtor.

– Vi har säkert gjort 500 smörgåstårtor det första året, säger Helene Jonasson.

Ett bröllop i Mantorp är det geografisk mest avlägsna uppdragit hittills, och då ordnade de buffé.

– Vi klarar inte stora sällskap med varm mat ännu då vi inte kan varmhålla mat till många ännu, berättar Sara Ekström.

Helene Jonasson älskar att laga mat och smörgåstårtor går inte att tröttna på att göra. Den första maträtten de gjorde var pulled pork och den rätten har kommit att bli företagets flaggskepp.

Först ut att beställa var KVBS bandygäng tätt följt av DFK Värmbols fotbollstjejer. Det var inte en slump eftersom Sara har anknytning till idrotten.

Sara Ekström däremot gillar mer att sköta böcker och att vara fixare.

Helene sade upp sig från arbetet när företaget startades, Sara har sagt upp sig från sitt arbete på Ericsson nu för att på heltid ägna sig åt Änglarnas kök.

Tjejerna är lite vågade. Beställer kunden något de aldrig har lagat tidigare så letas det på internet och i kokböcker för att få fram receptet. Men provlaga, nej det görs inte och det kan man tycka är vågat.

– Att vi blev med kafé innebar att vi helt plötslig stod där med flera anställda och det är ju ett stort ansvar, säger Sara Ekström.

Vi avbryts av att Fredrik Sahlin kommer in för att hämta en buffé som han ska bjuda på under kvällen när han får gäster.

– Vi åt smörgåsbord tidigare som kom ifrån Änglarnas kök så nu provar vi det här, berättar Fredrik Sahlin när han bär ut maten i bilen.

Änglarnas kök har inte bara catering utan det finns möjlighet för mindre grupper att mötas och äta en bit i lokalerna om man vill. Men det är inte någon restaurangverksamhet utan på beställning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om