Där kryllar det av räkor. Johnny Axelsson och Johan Lidman odlar dem och delar dem med varandra. De vet inte längre vem som äger vilka räkor, men tycker att det är så det ska vara.
Just nu har de 13 sorters räkor i olika akvarier. Bland annat Sakuraräkor, Red crystal, Amanoräkor, Deep blue tiger och Snow white. De tror att det kan vara ett par hundra stycken totalt.
– Det är alltid roligt att få tag på nya färgvarianter, tycker Johan Lidman vars favoriträka är arten Snow white.
Man avlar själv fram de färger man vill ha. Det finns ingen speciell anledning till varför räkintresset växte för kompisarna. Det började när Johan köpte hem tre räkor till Johnny.
– Det vart bara så, säger Johnny Axelsson.
Hans favoriträka är Deep blue tiger. Det är den dyraste sortens räka de äger just nu. Den kostar upp till 160 kronor styck – men det finns ännu dyrare.
– Det finns räkor som kostar tusen kronor styck, berättar Johnny Axelsson.
Johan Lidman tipsar om att man ska köpa så billiga räkor som möjligt om man vill börja odla hemma.
– Ju billigare, desto mindre känsliga är de, säger han.
Vattentemperaturen är väldigt viktig. Vattnet ska vara mellan 22 och 26 grader varmt, berättar Johan Lidman. Han berättar också att räkor har vuxit som hobby i Sverige under de senaste åren och utvecklats främst på Facebook.
Han fick fiskar när han gick i tredje klass. Det skapade intresset för odling hos honom.
– Det är en jätterolig hobby, tycker han.
Johnny Axelsson har också haft fiskar sedan han var liten. Fiskhobbyn har på senare tid utökats till en räkhobby.
Räkodling är ett världsomspännande intresse. Man kan visa upp räkorna på mässor och sälja dem till andra räkodlare från hela världen. Det finns även utställningar som man kan visa upp dem på. Där bedöms räkorna efter färg, form och skick.
– De ska vara så perfekta som möjligt, säger Johan Lidman, inga ben får vara av och färgerna ska vara starka.
Han berättar om en räkutställning i Italien som han och Johnny vill åka på. Till den skulle de vilja ta med sig Blue tiger och Red crystal.
Johan Lidman berättar att de finns ute i naturen men då inte har samma intensiva färger. De räkorna finns främst i Asien.