– Men det har inte riktigt kommit igång än, säger Lovisa Frondelius, anställd i fotobutiken.
Ett annat studenttillbehör, mössorna, har utvecklats mycket, med massor av olika tillval, "bling", särskilda förvaringsaskar, dekorationer och särskilda pennor att skriva i dem med. Men skyltarna är sig ganska lika från år till år, tycker både Lovisa Frondelius och hennes kollega Janos Flygel.
– Backar man tillbaka lite gjorde många skylten själva. De beställde en förstoring som de monterade själva och skrev på skylten. Nu beställer många färdiga skyltar, men vi gör fortfarande förstoringar till skyltar, säger Janos Flygel.
De allra flesta studenter, beräknar Janos Flygel, verkar välkomnas av en skylt när de springer ut från skolan, till väntande släktingar.
– Från början var tanken med den hemgjorda skylten att man skulle hitta varandra i mängden. Sedan kom någon smart försäljare på att man kunde sälja skyltar, säger Janos Flygel.
Många väljer skyltar med bilder på ballonger, eller svenska flaggan, som omger bilden på studenten. Svart och guld är också populärt.
– Men nästan ingen beställer skyltar med plats för två bilder.
Frida Moberg kommer in i butiken och ska precis beställa en skylt till sin dotter Klara, som tar studenten från samhällsprogrammet på Duveholmsgymnasiet om en månad. Frida Moberg har valt en bild, där dottern är liten och har kladdat ned sig med färg från hårfästet ner till magen.
– Jag tänkte att hon tycker om att måla. Hon har alltid fått måla fritt och hon är fortfarande duktig på att måla, så jag tyckte att den här bilden passade bra, säger hon.
Bilden med det glada barnet som fått kladda ned sig är ett praktexempel på hur studentbilderna är, säger Janos Flygel.
– Man vill ha det roligt, busigt, men ändå snällt. Det ska inte vara elakt.
För vissa som beställer skylten är hemlighetsmakeriet stort. Den blivande studenten får inte veta vilken bild som valts eller hur skylten ser ut. Andra tycker att studenten, som ska ha skylten, kan få vara med och bestämma.
Det är han som scannar in bilderna, innan Lovisa Frondelius skriver ut dem på kartong och gör motiven i Photoshop, fixar med typsnitt och grå ram i mallen som valts.
– Det är lite pill, men det är kul att pyssla med, säger hon.