De blir fullfjädrade cirkusartister – på bara en vecka

En vecka har de på sig, sen ska de vara fullfjädrade cirkusartister. Ledaren Isabelle Stigemyr är inte orolig. Sommarens elever började i måndags och de har redan lärt sig mycket, tycker hon.

Cirkusskolan är ett perfekt tillfälle att skaffa sig nya vänner.

Pelle Holmer, Jayden Ludke, Stella Karlsson, Meja och molly Lundkvist, Ella Lagerholm, Elsa Johansson, Charlie Karlsson, Nilo Henriksson, Alrik Henrikson.

Cirkusskolan är ett perfekt tillfälle att skaffa sig nya vänner. Pelle Holmer, Jayden Ludke, Stella Karlsson, Meja och molly Lundkvist, Ella Lagerholm, Elsa Johansson, Charlie Karlsson, Nilo Henriksson, Alrik Henrikson.

Foto: Emmilie Haglund

Katrineholm2019-07-31 12:42

Cirkusskolan har två gruppen. En för de äldre barnen på eftermiddagen och en för de yngre på förmiddagen. Skolan stannar i en vecka, sen bär det av till Nyköping . Senast var de i Flen. Tack vare kommunalt stöd är kursen som anordnas av Södermanlands frisksportsdistrikt och studieförbundet NBV gratis för deltagarna i stan.

På fredag är det skarpt läge. Då ska eleverna ha en cirkusföreställning för allmänheten. En scen kommer att byggas upp längs med Järvenhallens kortsida och en cirkusdirektör kommer att presentera numren. Det känns både spännande och lite läskigt tycker Gloria Ansveden, 8 år. Det är hennes andra år på cirkusskolan och trots scenskräck klarade hon förra årets föreställning med bravur.

Gloria är inte ensam om att vara på sommarskolan för andra gången. Många vill komma tillbaka och kursen är fullbokad,

– Alla hänger med alla, oavsett om de varit här förut eller inte. [...] Många säger efter föreställningen att det här varit deras bästa sommarvecka, berättar Isabelle Stigemyr som till vardags utbildar sig till cirkusartist i London.

Mellan de vingliga trampen på enhjulingen, konsterna på trampolinen och akrobatikkonsterna hinner eleverna skaffa sig nya vänner. Gloria har till exempel träffat Edith Alvin som inte alls är lika nervös inför fredagens föreställning. Då kommer kusinerna från Eskilstuna för att titta.

– De kommer bara för att se vad jag har lärt mig, säger hon och sträcker på sig. Det märks att hon ser fram emot att få visa sina nya kunskaper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om