Det som anmäldes stulet var en cykel, bilbatterier, elektronik och pallkragar.
Stölderna sker löpande på avfallsanläggningen, men det är ändå bara ett fåtal personer som stjäl, säger affärsområdeschefen där, Anders Lindberg.
– Det är inte bara här, det är i Flen, Norrköping, över hela området.
Han tror inte att det i första hand är vanliga katrineholmare, som stjäl från containrarna på avfallsanläggningen, utan kanske snarare folk som åker runt, som vet vad de letar efter och som stjäl från flera anläggningar.
Personalen försöker ha uppsikt, säger Anders Lindberg.
– Ibland räcker det att de ser att vi ser, men ibland får vi gå fram och säga till. Men vi ska hellre backa än vara konfrontativa.
Ibland får Vikapersonalen frågor, om besökare kan få något ur containrarna.
– Jag kan förstå att folk vill ha vissa saker de ser i containrarna. Vi kan ta upp saker, men då ställer vi dem i loppis-skjulet. Vi tar inte upp personliga saker, inte vykort, brev eller foton.
Men varför får man inte ta saker, som ändå är slängda?
– Det som kommer in till oss kan man betrakta som vårt lager som vi ska sälja vidare för att få intäkter, för att vi ska kunna gå runt.
Många material säljs vidare till återvinning, berättar Anders Lindberg. Elektroniken tas om hand av Elkretsen, som återvinner elektronikbranschens produkter, trä flisas och blir fjärrvärme, plast sorteras och mals till flingor som blir nya varor. Metaller skickas iväg och "fraggas", som Lindberg säger, fragmentiseras.
– Mycket av vår metall går till Hallstahammar, där de har en stor anläggning.
Under fjolåret skickades 12 155 ton material till återvinning från Vika. 14 000 skickades till förbränning, men där ingår också "gröna påsen", vars innehåll inte förbränns utan rötas till biogas.
Återbruket står för 50 ton per år.
På Vikas årliga loppis i maj säljs mycket porslin, glas, skivor, böcker och instrument, samt en del möbler. Andra möbler ställs i en container där Röda korset och Pingstkyrkan får hämta dem. Fritidsbanken har en egen låda, där katrineholmarna lägger sportutrustning. Just den här dagen ligger både konståkningsskridskor och ett par inlines i lådan.
Samhället kommer att gå mot mer återbruk, tror Anders Lindberg.
– Byggmaterial till exempel. Men det kanske inte blir i vår regi, det krävs stor logistik och lokaler för det.