Comeback för näringslivsbuffén under försommaren

På rimmad vers bjuder kommunen in till näringslivsbuffé i juni. Under 2020 fick både vårens och höstens evenemang ställas in.

Carina Lloyd är rimsmeden bakom inbjudan till försommarens näringslivsbuffé.

Carina Lloyd är rimsmeden bakom inbjudan till försommarens näringslivsbuffé.

Foto: Per Hellgren

Katrineholm2021-03-12 10:28

"Ett sorts kosläpp till våren för näringslivskåren för att prata, äta och dricka därtill med glädje, hopp och skutt för den som vill". Så löd en av stroferna i den inbjudan, som nyligen damp ner, till en näringslivsbuffé.

Varje vår och höst bjuds näringslivet, politiker och tjänstemän in av kommunen till en helkväll med föreläsningar och buffé på menyn.

Sist det begav sig var i november 2019, men under pandemiåret 2020 trycktes pausknappen in för vårens och höstens buffé. Nu tar kommunen höjd för att kunna genomföra evenemanget utomhus vid Stora Djulö.

 "Vi hoppas, vi tror, det under våren till det bättre kommer att vända och återkommer senare med anmälan och agenda", lyder en annan vers.

Rimsmeden bakom inbjudan är näringslivsutvecklare Carina Lloyd. 

– Jag tänkte att vi måste göra en positiv inbjudan som sticker ut, trots alla reservationer och att vi inte vet hur det blir, säger hon.

Carina Lloyd är ingen novis när det kommer till rimmandets ädla konst.

– Nej, jag brukar skriva låttexter till födelsedagar och är bra på julklappsrim. Ibland får man orden att flöda på rätt sätt och så gäller det att få till melodin. 

Hon tror att förutsättningarna är goda för att kunna genomföra buffén vid Stora Djulö.

– Nog sjutton ska vi kunna göra någonting coronasäkrat i juni. Då har vi kommit förhoppningsvis även kommit längre fram i vaccinationsprogrammet. Vi får anpassa oss efter de regler som råder då, säger Carina Lloyd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!