Chef inom kommunen avstängd efter händelse

En chef inom kommunen har stängts av från sin tjänst i väntan på en intern utredning. Från kommunen vill man inte diskutera händelsen innan utredningen är färdig. "Den behöver ha sin gång", säger kommundirektör Sari Eriksson.

Katrineholm2024-10-04 19:29

En chef för en verksamhet inom social- och omsorgsförvaltningen i Katrineholms kommun har stängts av. Det bekräftar kommundirektör Sari Eriksson för Kuriren.

– Personen i fråga är tagen ur tjänst och HR genomför en utredning. Sen ska vi fatta ett beslut utifrån vad utredningen visar. I dagsläget vet vi ingenting egentligen, utredningen behöver ha sin gång, säger hon.

Är händelsen polisanmäld?

– Jag vet inte, men jag skulle inte tro det.

Hur har ni fått kännedom om det här?

– Det kan jag inte svara på. Såna här saker är väldigt känsliga och därför är det jättesvårt att uttala sig om det. Men vi kommer att agera skyndsamt.

Anna-Lena Ramstedt, förvaltningschef för social- och omsorgsförvaltningen, bekräftar också att personen är avstängd, men svarar i ett mejl till tidningen att det inte kan räknas som en disciplinåtgärd.

"Jag vill poängtera att avstängningen görs i syfte att utreda en händelse. Utredningen ligger sen till grund för vidare hantering och åtgärder. Det är av stor vikt att man låter utredningen få ha sin gång så att en korrekt och rättvis bild kan ges innan något beslut kan fattas", skriver hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!