Brand utbröt i elektronik på Sims recycling

På måndagseftermiddagen kom larmet om en brand på Sims recycling. Flera enheter från räddningstjänsten kallades till platsen och kämpade mot lågorna i ett flertal timmar.

På måndagseftermiddagen fattade elektronikskrot eld på Sims recycling i Katrineholm.

På måndagseftermiddagen fattade elektronikskrot eld på Sims recycling i Katrineholm.

Foto: Carina Bergius

Katrineholm2020-08-17 16:39

Det var klockan 16.16 på måndagen som larmet inkom till SOS Alarm om att en fullt utvecklad brand härjade i elektronikskrot på Sims recycling vid gamla Scaniaområdet. Fem brandbilar från räddningstjänsten i Katrineholm och Vingåker tillkallades och totalt elva brandmän kämpade mot lågorna. 

Branden orsakade kraftig rökutveckling och räddningstjänsten uppmanade till en början folk som bor i närheten att ta sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation om man kände obehag. Det gick också ut ett viktigt meddelande till allmänheten om händelsen, ett så kallat VMA. Även läsare hörde av sig till tidningen och berättade att de kände en stark lukt av brandrök över Nävertorp. 

Vid klockan 17.10 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll, men att de skulle vara på plats några timmar till med oförminskad styrka. Strax före klockan 18 meddelade räddningsledaren på plats att faran för allmänheten var över och att de restriktioner som funnits hade hävts. 

– Nu är branden släckt och vi har lämnat platsen. Personal på företaget kommer att hålla koll på det som brunnit. Vi vet inte hur branden uppstod, sade Daniel Agerhult, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, omkring klockan 18.30.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden. 

Tidningen har sökt företrädare för Sims recycling för en kommentar, men utan att nå fram. 

Så här såg röken ut från ovan.
Så här såg röken ut från ovan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!