Bilprovningen lånar ut personal trots köer

Personal från Bilprovningen i Katrineholm lånas ut till stationer som har det värre. Men även i Katrineholm är köerna långa, idag är väntetiden tre veckor.
- Vi försöker hjälpa varandra. I Katrineholm är väntetiden acceptabelt, men fortfarande inte så kort som den borde vara, säger Johan Kerkenberg.

Katrineholm2010-11-08 17:54

Det var i våras som man började märka av ökade köer. Bilprovningen i Katrineholm har dock klarat sig relativt bra och får därför hjälpa andra stationer som har längre väntetid.

- Vi försöker hjälpa varandra. I Katrineholm är väntetiden acceptabelt, men fortfarande inte så kort som den borde vara, säger Johan Kerkenberg.

Belastningen har under den senaste tiden varit hård på flera av Bilprovningens besiktningsstationer. En av orsakerna är att det har varit svårt att rekrytera personal då det fram tills nyligen saknats en aktör med rätt att utbilda besiktningstekniker.

Men för en månad sen dök en aktör upp och nu börjar det finnas certifierad personal att få tag på.

- Jag är faktiskt just nu på väg till Eskilstuna för att göra en anställningsintervju, jag hoppas kunna anställa ett par stycken inom de närmsta veckorna, säger Johan Kerkenberg.

Med flera nyanställningar på gång hoppas Kerkenberg på en ljusare framtid.

- Tack vare mer personal kommer vi ha möjlighet att erbjuda en bra service, det är inte alltid vi kan göra det idag men vi jobbar på det.

Läs mer i onsdagens Katrineholms-Kuriren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om