Det blomstrande innehållet i fönsterlådan är utbytt mot granris och ljusslingor. Ett gammalt skåp som egentligen var på väg till tippen har blivit kvar i trädgården och pyntats med tall, kulor och lyktor. Och elden i det stora fyrfatet sprider värme och skapar stämning.
Susanne Carlsson-Ström och Bernt Ström planerar att fira jul i sin trädgård. I vanliga fall brukar de har ett traditionellt julfirande med många nära och kära.
– Ibland åker vi till Västergötland, där vi har en son, och ibland är vi här. Ibland är mamma med. Ibland kommer syrran, berättar Susanne Carlsson-Ström
– Det brukar vara julafton flera dagar i rad, säger Bernt Ström.
Men i år är inget sig likt. Regeringen har tydligt betonat att julen inte kan firas som vanligt i år och att alla behöver ta ansvar. "Vi behöver hitta nya lösningar. Kanske fira utomhus i varma kläder eller samla släkten till ett digitalt kalas", har vice statsminister Isabella Lövin (MP) sagt vid tidigare tillfälle.
Susanne Carlsson-Ström hade förberett sig på att julen kommer att bli annorlunda i år, redan innan regeringens besked kom.
– Jag känner inte att det är hela världen. Vi kan umgås på andra sätt och det kommer förhoppningsvis en jul nästa år, när allt är som vanligt. Det viktigaste just nu är att vi får bort den här pandemin.
I år firar hon och maken jul utomhus tillsammans med dottern, hennes sambo och barnbarnet Doris, 10 år. Susannes syster kommer också på besök och eventuellt Susannes 87-åriga mamma.
– Vi tänker att man kan ha maten inne och att man lägger ut trasmattor, så man inte behöver ta av sig skorna. Sedan sitter vi ute och äter. Om vi har maten inne blir den inte kall lika fort, säger Susanne Carlsson-Ström.
Sedan planerar man att dela ut julklapparna inomhus.
– Vi ska hålla avstånd och ha munskydd, säger Susanne Carlsson-Ström
De hoppas att de kan inspirera andra att göra likadant.
– Kläderna är viktiga om man ska fira ute, att man tar på sig varmt, att man har filtar och dynor, och att man har så mycket ljus som möjligt. Lyktor och slingor. Det är det som gör det mysigt, säger Susanne Carlsson-Ström.
Både hon och maken tycker att det är viktigt att alla bidrar till att minska smittspridningen.
– Alla kan ju gå omkring och vara smittbärare, säger Susanne Carlsson-Ström.
– Det är det som är det läskiga, tycker Bernt Ström.