Arbetslinjens mål kommer uppnås

Genom kommunens projekt Arbetslinjen har Emma Ristola fått en fot in på arbetsmarknaden. Innan året är slut ska 100 arbetslösa ha fått ett arbete genom projektet.

Katrineholm2012-06-07 15:00

Hittills har 22 personer fått arbete genom kommunens projekt Arbetslinjen. Trots att det snart gått halvår sedan projektet startade är projektledaren Sandra Johansson övertygad om att målet med 100 anställningar kommer att uppnås.

- När man skapar den här typen av anställningar blir det andra rutiner. I detta fall är det två chefer, projektchefen och den anställande chefen som båda måste underteckna anställningsavtalet, säger hon.

Projektet vänder sig till personer som lever på försörjningsstöd, det som tidigare kallades socialbidrag och inte är berättigade till arbetslöshetskassa.

Anställningarna ska vara sex månader och omfatta 75 procent. Projektet finansieras genom de 12 miljoner kronor som avsattes i bokslutet för 2010, för kommande välfärdsutmaningar. Efter sex månader är förhoppningen att de som fått ett arbete genom projektet ska ha skaffat sig arbetslivserfarenhet, goda referenser och rätt till a-kassa. Anställningarna måste godkännas av facket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om