Tio bistra minusgraderna nyps i kinderna. Utanför Cri vid Stortorget väntar ett par tålmodigt på sin tur. Gatuprataren flaggar för utförsäljning, men i coronatid får den lilla affären bara ha två kunder i taget.
Under våren stänger affärsinnehavaren Monica Norén butiken för att gå i pension.
– Visst är det vemodigt, men det är livets gång. Jag älskar affären och service och kundkontakt har det varit det allra viktigaste för mig genom alla år, säger hon.
Inne på kontoret ryms flera årtionden mellan fotoalbumets röda pärmar. Från svartvita 50-talsannonser till 90-talets modevisningar där mannekänger med hårspraysspretiga frisyrer poserar i glamourösa spetsunderkläder.
Redan 1944 öppnades Cri damekipering, men då låg butiken på Drottninggatan. Monicas mor Greta Norén köpte den 1983.
– Butiken var pytteliten och hade en stor gammal affärsdisk. På sammetsklädda hyllor låg bh:arna prydligt uppradade. Vi sålde även korsetter med inbyggd bh och det var rätt jobbigt att knäppa alla små hyskor, berättar Monica Norén och skrattar.
På den tiden arbetade hon inom handikappomsorgen och löste av sin mor på lediga stunder. Två år efter butiksköpet gick hennes mor Greta bort. Monica Norén var 31 år och sade upp sig för att bli egenföretagare.
– Det var bara att köra på och jag växte in i det. Jag hade bra hjälp av min pappa Carl-Oscar som backade upp mig. Jag fick förlita mig på säljarna som kom, de var av den gamla schyssta stammen.
I februari 1990 tog Cri över sin nuvarande lokal vid Stortorget efter Törnboms päls.
–Då började jag på ny kula och det var så kul att få nytt och fräscht.
En milstolpe i butikens historia var när tv-programmet Sköna söndag 1991 sände ett modeinslag med Vanity fairs amerikanska bygelbh:ar i spets.
– Det var helt nytt, innan fanns i stort sett bara två bh-modeller. Vi var de enda i stan som hade dem och pappa kastade sig på telefonen direkt efter tv-inslaget och bokade annons i Kuriren. Det blev rusning i butiken, berättar Monica Norén.
Under årens lopp har hon sett trender komma och gå. Stadigare underkläder utmanades på 80-talet av tangatrosan och i mitten av 90-talet dök underkläder upp i fler färger än vitt, svart och hudfärgat.
En viktig verksamhet blev utprovningen av bröstproteser för cancerdrabbade kvinnor, som Monica Norén ägnade sig åt fram till mitten av 2000-talet.
– Tyckte kunderna att det var jobbigt fick de komma på kvällar eller helger när ingen annan var här. Det blev starka band mellan oss.
Under årens lopp har Monica Norén utvecklat en hemlig superkraft. Det räcker med att kunden gläntar på jackan för att hon ska kunna avgöra vilken storlek som ska plockas fram.
– Jag går på blicken och mäter aldrig. Det brukar stämma för det mesta.
Långt från alla kvinnor vet vilken bh-storlek de har och Monica Norén är ärlig i sina rekommendationer.
– En bra bh ska sitta åt och knäppas i första haken. Brösten ska rymmas i kupan och inte välla ut, annars är risken att man får fyra bröst. Får man på sig en bh som inte passar blir bysten platt som en Skogaholmslimpa, förklarar hon.
Även om Monica Norén ser fram emot pensionärslivets golfrundor och att bara få vara, är det svårt att säga adjö till kunderna.
– Vi har kommit varandra så nära och många har ju följt med sedan 1983. Häromdagen kom en stamkund förbi med en tulpanbukett och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka.