KFV marknadsföring AB räknade med 1 100 betalande i publiken per allsångskväll i somras, men utfallet blev betydligt sämre än så. Första kvällen kom cirka 600, andra så få som omkring 300 och den avslutande och tredje gången runt 900.
— Formen kanske har gjort sitt, samtidigt är det viktigt att det finns något sådant här i Katrineholm. Det är väldigt dyrt att hyra teknik till tre onsdagar. Kanske skulle ett upplägg med en bredare musikfestival som pågår torsdag–söndag, där allsång är en del, vara bättre? funderar bolagets vd Harriet Nilsson, som ska diskutera allsångskvällarnas framtid med Katrineholms kommun på ett möte den 19 november.
Publiktappet har påverkat det ekonomiska resultatet. Allsångskvällarnas förlust summeras till drygt 130 000 kronor, något som Katrineholms kommun kommer att täcka upp för. Inför allsångssäsongen ingick kommunen ett avtal med KFV marknadsföring, där kommunen tagit på sig att stå för en eventuell förlust med som mest 200 000 kronor.
I en rapport till Katrineholms kommun konstaterar Harriet Nilsson att näringslivet går in med cirka 150 000 kronor i evenemanget. Hon önskar att kommunen kunde göra likadant, i stället för att gå in med en förlusttäckningsgaranti.
— Det negativa med garantin är att det låter som att arrangemanget går back. Det hade varit annat om vi hade fått ett bidrag, säger hon.
Förra året var Katrineholms kommun beredd att täcka en eventuell förlust med som mest 190 000 kronor för de tre allsångskvällarna som KFV marknadsföring AB genomförde. Drygt 78 200 kronor av förlusttäckningsbidraget användes. Även 2011 gick allsångskvällarna med förlust. Det fanns ett förlusttäckningsbidrag även då, men den dåvarande arrangören avböjde att ta emot pengarna.