Mycket ska stämma för att en måltid ska anses vara bra. Åtminstone om man ska ta hänsyn till smak och näring, men också måltidsmiljö, service och samarbete.
White Guide är en nordisk restaurangguide som bedömer helheten kring måltider, inte bara på vanliga restauranger utan även i skolkök och på seniorboenden. Enhetschef för Almgården och hemtjänsten i Julita heter Gudrun Andersen och har jobbat som chef på Almgården i knappt ett halvår men har redan blivit nominerad till årets boendechef 2018 för sin insats inom måltidsarbetet.
‒Jag arbetar i en kreativ idyll! Den här nomineringen hänger helt och hållet ihop med den fantastiska personal som arbetar här. De har sedan länge arbetat kreativt med vår mat och våra måltider. Jag har bara fått förmånen att förvalta vad de gjort sedan länge, säger Gudrun Andersen.
Måltider är mycket viktiga för de boende. Almgården arbetar med helheten och förutom god mat är tryggheten och glädjen i den sociala situationen mellan boende och personal avgörande för en positiv upplevelse.
Om sitt eget ledarskap uttalar sig Gudrun Andersen blygsamt och framhåller kollegan Lotta Johansson som en viktig medarbetare. Men hon medger att hon själv är en idéspruta och att det finns spännande planer för framtiden.
‒Framöver ska vi arbeta tematiskt med de årtionden som våra boenden är födda på. Lite som historieätarna. Och det är de boendes egna berättelser om hur deras liv såg ut då och vad de åt som ska styra. Nästa generation som flyttar in är de som lyssnade på rock and roll. Efter det kommer punkarna. Det kommer att bli kul, säger Gudrun Andersen.
Nomineringen betyder mycket för Almgården och för personalen som jobbar där. Gudrun Andersen är glad och stolt över att den omtanke och kreativitet som råder på Almgården blir synlig för allmänheten. Dessutom blir Almgården en ännu mer attraktiv arbetsplats. Vinnaren av White Guide Senior koras senare under året.