Adam tog juryn i "Sveriges mästerkock" med storm

Adam Thulin hyllades av juryn under audition till Sveriges mästerkock. "Om det fanns en restaurang i Katrineholm som serverade det här, då skulle jag åka dit direkt", berömde kocken och jurymedlemmen Markus Aujalay.

Adam Thulin från Katrineholm dök upp i tv under audition till "Sveriges mästerkock". Med sin tortellini och torsk tog han sig vidare i tävlingen.

Adam Thulin från Katrineholm dök upp i tv under audition till "Sveriges mästerkock". Med sin tortellini och torsk tog han sig vidare i tävlingen.

Foto: TV4

Katrineholm2022-01-13 20:58

Under onsdagen drog en ny säsong av "Sveriges mästerkock" i gång på TV4. Först ut att laga mat inför juryn under audition var Adam Thulin, 21, från Katrineholm. Han hyllades av juryn.

– Det kändes overkligt. Det var svårt att ta in, men jag blev väldigt glad, säger Adam Thulin.

Han säger att det var svårt att välja vad han skulle laga. Till slut föll valet på en rätt som passade säsongen och där han fick visa upp lite matlagningsteknik.

– Det blev en tortellini, fylld med hemmagjord ricotta, bakad torsk och en svampbuljong som jag mixat ner smör i, berättar han.

I sändningen berättade han att han var sjukt nervös och rädd för att bli sågad ordentligt. Samtidigt som han lade sin sista hand vid rätten framför tv-kamerorna vädjade han till juryn;

"Kan vi göra en överenskommelse? Om ni inte tycker att det är gott. Så behöver ni ju inte ..."

"... säga det", försökte Markus Aujalay.

"Jo, säga det men inte ..."

"... ta i från tårna", kontrade Mischa Billing.

"... inte vara för dumma. Jag kommer att bli jätteledsen då".

Markus Aujalay frågade vidare om han var nöjd med rätten och Adam sa att "Jag har gjort så gott jag kunnat".

När juryn smakade hans rätt blev de överväldigade.

"Det här ska du vara otroligt nöjd med. Om det fanns en restaurang i Katrineholm som serverade det här, då skulle jag åka dit direkt. Du ska vara superstolt över det här", berömde Markus Aujalay.

Han uppmanade även Adam Thulin att arbeta på sitt självförtroende.

"Det var väldigt gott. Den här tortellinin, fyllningen, det är bland det godaste jag ätit. De var svingoda, just syran från ricottan, och var det citron och parmesan? Otroligt gott", berömde Tom Sjöstedt.

"Du sätter smaker på en tallrik som blir otroligt gott, vänligt och inbjudande. Det är ett stort ja från mig", sa Mischa Billing.

Därefter räckte de över ett förkläde till Adam och hälsade honom välkommen till Gävle, där tävlingen fortsätter.

– Det är jättekul. Jag hoppades givetvis på det när jag klev in på audition men det gör ju alla. Nu ska göra det bästa jag kan i Gävle.

Han är glad över den respons han fått efter sändningen.

– Många tycker att det är jättekul. Det är bara positivt, säger han.

Tittarna fick även en skymt av Jättorps golfrestaurang i programmet, där Adam Thulin arbetade i kaféet den senaste säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!