Rykande speedshow lockade rekordpublik

Rykande bilar, doften av bränt gummi och en hel del fart. Det var vad Katrineholm Speedshow bjöd på vid Logistikcentrum under lördagen. Den fartfyllda showen lockade besökare i alla åldrar och slog publikrekord.

14 augusti 2016 12:16

Det är det andra året i rad som Petrolheads Katrineholm anordnar speedshow. Ett 20-tal fordon visades upp i en fartfylld show med bland annat drifting och rally.

– Det är en underbar dag med strålande väder och underbar publik, säger Jonas Nyström som tillsammans med Fredrik Nilsson arrangerar showen.

De berättar att Katrineholm är en stor motorstad och att det var det som fick dem att dra i gång evenemanget för ett och ett halvt år sedan.

– Och det är tack vare alla sponsorer vi kan hålla showen levande och gratis för alla besökare, säger Fredrik Nilsson.

Kristoffer Tennivaara var en av de förare som sladdade loss under showen. Men till skillnad från de andra färdades han inte i en bil, utan i en gokart.

– Det var skoj! Men jag hann inte värma upp däcken så det hade kunnat gå fortare. Det var som att köra på is, säger han.

Han har kört gokart i två års tid och brukar åka på banan i Valla. Trots lördagens ouppvärmda däck gick det minst sagt fort i svängarna.

Utöver de riktigt snabba delarna bjöd showen även på Sveriges största burnout. Mellan åtta och tio bilar stod på rad och brände däck tills hela Logistikcentrum fylldes av en tjock rök.

– Det blir den största i Sverige eftersom innan annan har provat. Nu har vi lagt ribban, skrattar Jonas Nyström.

Ritva Jykelä från Nyköping var en av de som kom för att se showen. För henne var det bilutställningen på området som lockade, eftersom hennes man var en av de som ställde ut sin bil.

– Nu är jag här och tittar på drifting. Det är jättekul att se när de kör och det är roligt att det kommer så mycket folk, säger hon.

Även Johanna Karlsson och Niklas Mohlén besökte Logistikcentrum för att få se lite fart. För dem är det motorljudet och farten som lockar.

– Driftingen är det bästa. Motorintresset här i Katrineholm var större än jag trodde också, det är väldigt mycket folk här, säger Johanna Karlsson.

Jonas Nyström var nöjd efter showen som gästades av mellan 3 500 och 4 000 besökare, nästan dubbelt så många som förra året.

– Det blev en succé! Vi slog garanterat publikrekord och tanken är att vi vill köra nästa år igen, säger Jonas Nyström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!