Skyfallet slutade när barnen intog parken

Trolleri, ponnyridning, beachvolleyboll och mycket annat lockade barnen till Stadsparken under måndagen. Skyfallet slutade och barnen fick en solig eftermiddag.

8 augusti 2016 18:37

När himlen öppnade sig efter lunchtid på måndagen var det nog många som befarade att Barnens dag i Stadsparken skulle bli en blöt historia. Det ändrade sig när den blå himlen dök upp och solens strålar värmde. Här fanns flera olika aktiviteter för barnen och en som tittade på när Philip Frondelius trollade var Emelie Boberg Albrektsen.

– Trollkarlen är det bästa eftersom trolleri är roligt. Det som är mest spännande är när trollkarlen gömmer saker, säger hon.

Bredvid står hennes mamma Linda Boberg Albrektsen. Hon tycker det är suveränt att det anordnas sådana här dagar för barnen.

– Det känns båda bra och roligt att vara här. Barnen uppskattar verkligen de här aktiviteterna, men även jag som förälder tycker det är roligt. Och så är det ju så fint här också, säger hon.

Philip Frondelius har hållit på med trolleri sedan han var 15 år. Gemenskapen och att få göra någonting lokalt är något han uppskattar.

– Att umgås med varandra en sådan här dag är fantastiskt. Vissa som träffat mig har börjat med trolleri eftertåt. Det är en oerhört social syssla, säger han.

I kön till linbanan står Anton Larsson. Han berättar att det är en attraktion han tycker om eftersom den går fort och dessutom är ganska högt upp i luften. Men det är inte bara den som lockar.

– Att rida på hästarna är också roligt. Jag tror att jag ska prova på det sen, säger han innan han tar ett steg till i linbanekön.

Nellie Gärmland står tillsammans med sin syster och tittar på beachvolleyboll när tidningen kommer fram.

– Min moster är med och spelar volleyboll. Det blir nog att testa på det, men det är också roligt att träffa andra barn, säger hon.

Runt om i parken pågår det fullt med aktiviteter. Medan några hoppar i hoppborgar och kollar in Scouternas verksamhet, eller testar redskapen till brandbilen – åker andra med tuff-tuff tåget. Den fräna lukten från avgaserna gör sig påmind när tåget rullar iväg. Solen fortsatte att lysa och barnen passade på att vara just barn den här dagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa