Avslutningsmiddag för smakprojekt

I fredags var det avslutningsmiddag för projektet som haft som mål att bredda smaken för brukare och personal på gruppboenden i Katrineholm.
- Nu närmast ska också barn och ungdomar inom handikappomsorgen få prova på projektet, säger Sara Svensson, dietist som lett projektet.

Karineholm2011-02-22 16:00

För många som deltagit i projektet var avslutningsmiddagen på restaurangskolan Linden något extra roligt.

- Många går inte ut och äter så ofta, de kanske inte vågar eller har känt att de kan. Men att som här sitta ner, bli serverad och äta en trerätters middag och prata om det man upplever är värt mycket, säger Sara Svensson.

Genom att ta in nya recept, laga mat från grunden, duka fint och prata om sina matupplevelser har man försökt att utan pekpinnar bredda brukarnas smakpreferenser. Det har gett ett gott resultat, både bildligt och bokstavligt.

- Det har varit väldigt uppskattat av både brukare och personal. Det höjer livskvaliteten. Utmaningen nu blir att hålla det här tänket levande, säger Sara Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om