"Krispig och tydlig äppelsmak"

Hon bakade den godaste pajen i äppelpajtävlingen.

Julita2012-09-16 17:13

Jenny Larsson från Eskilstuna vann årets upplaga av äppelpajstävlingen på Julitas äppeldagar.

Juryn motiverade sitt pajval så här: "En typisk smulpaj. Krispig och tydlig äppelsmak, fin stomme".

Hur bakade du vinnarpajen?

- Det är vanlig smuldeg med lite vaniljsocker. Smuldegen fick stelna till, medan jag skar äpplen. Jag använde sorten Melon. Jag vände äppelbitarna i potatismjöl och lite socker och la i en form. Sen bröt jag upp smuldegen över äpplena och hade i ugnen i 25 minuter ungefär.

Bakar du ofta äppelpaj?

- Nej, det här var första gången! Jag gillar inte ens äppelpaj.

Varför valde du just äppelsorten Melon?

- Det är ett syrligt äpple, jag googlade mig till att det skulle vara gott med ett syrligt äpple.

Hur kommer det sig att du deltog i tävlingen?

- Jag är arbetsledare för ett arbetsmarknadsprojekt som heter "rum för växande" i Eskilstuna. Projektet går ut på att man ska kunna rehabilitera sig i grön miljö. Vi tyckte att det passade bra att besöka äppeldagarna och optimalt att ta med en äppelpaj som inträde.

Kommer du att börja baka pajer lite oftare?

- Jag vet inte om jag vågar chansa!

Hur ska du äta pajen nu, blir det grädde eller vaniljsås?

- Det blir nog vaniljglass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!