Ung man hittad död på åker – utreds som mord

Den person som på måndagskvällen hittades död på en åker ett par kilometer utanför Enköping är en man i 20-årsåldern. Tidigt på tisdagsmorgonen hade ingen frihetsberövats.

Den person som på måndagskvällen hittades död på en åker utanför Enköping uppges vara en man i 20-årsåldern. Arkivbild.

Den person som på måndagskvällen hittades död på en åker utanför Enköping uppges vara en man i 20-årsåldern. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-08-10 06:55

Polisen efterfrågar nu tips från allmänheten och ber om att få komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i närtid som kan kopplas till mannen som hittades avliden klockan 18.34.

Polisen skickade flera patruller till platsen ett par kilometer väster om Enköping sedan förbipasserande till fots upptäckt kroppen på en åker i närheten av gamla E18 (väg 515) i höjd med Tillinge kyrka. När patrullerna kom fram kunde de konstatera att personen var död.

Enligt polisen finns det anledning att tro att personen inte legat där så länge.

– Utredningsarbetet pågår och fortsätter nu under förmiddagen med en rad olika åtgärder, den tekniska delen är klar men det kan bli så att man är kvar i området för eventuell dörrknackning, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, till TT.

Omständigheterna gör att man misstänker brott och en förundersökning om misstänkt mord, alternativt dråp, har inletts. Polisens tekniska undersökning är avslutad och avspärrningen är hävd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!