Den senaste tidens utveckling har slagit hårt mot hotellbranschen och många hotellrum står tomma.

– Vi har två våningar öppna, plan tre och fyra. Vi stängda av halva hotellet redan för ett par veckor sedan, säger Annica Åkerblad, hotelldirektör på Elite Stadshotellet, och fortsätter:

– På de två avstängda våningarna har vi även dragit ner på energiförbrukningen, alltså ventilation och värme.

Samtidigt råder det en stor bostadsbrist på många håll i landet. Ett helt nytt samarbete inleds nu med Blocket bostad. Tomma hotellrum ska fyllas och hotelljobb försöka att räddas genom att erbjuda bostadssökande nya boenden runt om i hela landet.

– Det här gäller från och med i dag. Man får hitta alternativa lösningar i rådande stund. Vi känner att det här är väldigt bra, något som vi annars aldrig skulle kunna erbjuda med hög beläggning på hotellet, säger Annica Åkerblad.

De nya månadsgästerna får tillgång till eget kylskåp, städning, 24 timmars reception, gym och höghastighets Wi-fi. Som tillval erbjuds frukost samt tvätt- och rumsservice. Priset för en månad på Elite Stadshotellet i Eskilstuna börjar från 8 995 kronor.

– Jag skulle säga att vi har ett pris på runt 24 000 kronor för en månad i vanligt fall, så det blir nästan en tredjedel av priset nu, förklarar Annica Åkerblad och avslutar:

– Man kan även hyra ett rum för en dag för 490 kronor, och använda det som ett kontor i stället för att arbeta hemma.

Erbjudandet gäller fram till januari 2021.