Kuriren har tidigare berättat om att den tidigare näringslivsansvariga på Vingåkers kommun, Suzan Östman Bäckman, slutat. Nu står det alltså klart vem som blir hennes efterträdare.

Susanna Oom Samuelsson bor i Vingåkers kommun och har jobbat som företagsrådgivare på banken SEB i Katrineholm i 11 år. Därmed har hon god insyn i företagarvärlden i regionen, något hon tror ska vara till god hjälp i det nya arbetet.

Susanna Oom Samuelsson har en positiv bild av företagarkulturen i kommunen och av Vingåker.

– Det finns otroligt många duktiga företagare i Vingåker och det har hänt mycket de senaste åren, säger hon.

Att nya företag startas och att befintliga växer ser Susanna Oom Samuelsson som avgörande för kommunens framtid. Utan företag finns inga arbetstillfällen och då blir det svårt för kommunen att överleva, konstaterar hon.

Som näringslivsansvarig på kommunen ser hon som sin uppgift att underlätta företagens kontakter med kommunen, men också företagens kontakter mellan varandra.

– Man vill att det ska vara en väg in för företagarna till kommunen, jag ska försöka göra det så smidigt som möjligt.

Susanna Oom Samuelsson börjar sin nya tjänst i början av november.

– Jag är väldigt glad att Susanna ska jobba med näringslivsutveckling hos oss. Det är viktiga frågor för en kommun och Susanna har gedigna kunskaper efter att ha arbetat 11 år som företagsrådgivare. Hon kommer att tillföra mycket, säger Vingåkers kommunchef Ralf Hedin om rekryteringen i ett pressmeddelande.