Sotaren anmäld för hemfridsbrott

Kent Gustavsson fick mot sin vilja pannan fejad när han inte var hemma. "Rena bedrägeriet", tycker han om försöket att ragga kunder – och har polisanmält företaget.

Sotning drag.jpg

Sotning drag.jpg

Foto:

Högsjö2015-01-28 05:00

En vecka efter att det gamla avtalet gått ut, fick Gustavsson en lapp i brevlådan från Svanthe Johanssons företag. Lappen såg ut som en sedvanlig föranmälan om sotning. Där stod vilken dag arbetet skulle ske och vem som skulle utföra det. Där stod också att det var ett erbjudande.

– Men ingenting om att man skulle tacka ja eller nej. Jag hade läst i Kurren att Johansson skulle sluta, så jag brydde mig inte om det. Tackar man inte ja, så beställer man ju ingenting.

Fyra dagar senare gick Johansson in i Gustavssons hem och sotade. Han lämnade efter sig två papper på köksbordet. Det ena var en ansökningsblankett för egensotning. Det andra var ett handskrivet meddelande om att ansökningen skulle skickas till Sörmlandssotaren, och inte till räddningstjänsten som det står på blanketten.

– Jag tänkte: "Va fan ..." och ringde till räddningstjänsten. Då fick jag bekräftat att Johansson inte längre har rätt att sota åt Vingåkers kommun.

Kent Gustavsson är upprörd och har via Facebook fått klart för sig att han inte är ensam om att ha utsatts för företagets kundraggning. Också hans bror och pensionerade mamma har fått pannor och rökkanaler fejade mot sin vilja. "Erbjudandet" kom en måndag, sotningen utfördes på onsdagen.

– När Johansson kom till morsan slängde han fram ansökningslappen och sa "här ska du skriva på", uppger han.

Mamman och brodern har fakturerats med drygt 500 kronor var för sotningen. Kent Gustavsson har ännu inte fått någon räkning – och tänker bestrida den om den kommer.

– Det är rena bedrägeriet.

Svanthe Johansson säger i en kommentar att dörren stod öppen "i vanlig ordning" och att Gustavsson nog polisanmält honom av "vresighet".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om