Mackmyra ändrar sig efter kritik

Whiskytillverkaren Mackmyra ändrar etiketten på sin produkt Svensk ek efter kritiken från tunnbindarmästare Johan Thorslund, men konflikten blir allt mer infekterad.

tunnor 022 SJ 120821 DRAG.jpg

tunnor 022 SJ 120821 DRAG.jpg

Foto:

Högsjö2015-05-20 11:04

Mackmyra gick under tisdagen ut med ett pressmeddelande och berättade att de ska ändra på etiketten för whiskyn "Svensk ek". Det ska nu framgå att produkten lagras på svenska ekfat till 5,4 procent.

Detta efter kritiken från tunnbindarmästare Johan Thorslund på Thorslundkagge i Högsjö, som levererar fat till Mackmyra.

Men i pressmeddelandet passar det svenska whiskyföretaget på att skicka ett par syrliga passningar till Johan Thorslund.

"Mackmyra ser ogärna att historien upprepar sig i en svensk variant, och att märkningen skulle styras av fatbindarnas ekonomiska intressen som i sin tur skulle styra smaken." skriver företaget och hänvisar till det amerikanska tunnbindarfackets skickliga lobbyister.

Johan Thorslund själv är inte road av pressmeddelandet.

– Det är moteld från deras sida, de försöker klubba ner oss, säger han.

Att Thorslundkagge skulle ha ekonomiska motiv till kritiken vänder han sig emot.

– Det är väl ändå bara Mackmyra som har ekonomiska intressen av att sätta ett vilseledande namn på en produkt.

Magnus Dandanell, vd på Mackmyra, vill inte kommentera ärendet vidare utan hänvisar till pressmeddelandet.

– Vi kände oss tvungna att kommentera det här och det var därför vi gick ut med ett pressmeddelande. Egentligen vill vi inte föra den här debatten med Johan i medierna, säger han.

I pressmeddelandet hävdar Mackmyra vidare att det inte finns några EU-bestämmelser kring ursprunget på träet som whiskyfaten tillverkas av. Det som gäller är att drycken ska lagras i minst tre år på fat om som mest 700 liter för att få kallas whisky.

Dandanell berättar dock att de fortsätter föra en dialog med Thorslundkagge, vad som händer härnäst återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om