Så skrevs det i Katrineholms-Kuriren i augusti 1951. Det var en allmän uppfattning i byn att man saknade just en sådan inrättning. Högsjö Konsumtionsförening tog tag i byggnationen som planerades redan 1947. Problem uppstod så byggandet blev fördröjt men i september 1951 stod det klart. Kostnaden inklusive inventarier uppgick till 150 000 kronor.
Man satsade inte bara på ett konditori utan det inrättades även ett bageri i källaren.
Förutom bageri, med ny modern utrustning, och konditoriservering fanns det också en affärslokal. Huset innehöll också två lägenheter på två rum och kök samt en lägenhet på rum och kök.
Det var på få ställen i Sörmland som man kunde finna en så smakfull inredning som denna. Konditoriet hade två plan, ett för försäljningen och några trappsteg upp fanns serveringen med plats för ett tjugotal gäster. Ett flipperspel fanns att förlusta sig med i serveringslokalen.
Man var noga med detaljerna vid uppförandet varför en originell specialbeställd tapet sattes upp i serveringslokalen. I taket hängdes små trevliga lampor i pendlar som gav en diskret belysning åt varje bord. En terrass med uteservering anlades också och stod färdig året därpå. Det blev en populär samlingsplats i synnerhet för ungdomarna. Oftast var det mer än fullt i serveringen av glada ungdomar.
Av det som bakades skickades en del till butikerna i Nästorp och Bilsbro förutom butiken i Högsjö.
Förste konditorn hette Olof Erdemark och efter honom kom andra, bland annat en bagare från Nyköping. Andra var Janne och Monica Abrahamsson och Bengt Östlund. Bengts Gudruntårta var oerhört populär. Tårtan fick namn efter Bengts hustru. I servering och försäljning huserade Gull-Britt Fors med Elsa Andersson, G. Harrskog och Siv Gustavsson till hjälp. Bengt var en av dem som hyrde konditorilokalerna. I drygt fem år stannade han i Högsjö.
Huset var stort och innehöll inte bara konditori, bageri och lägenheter utan även Högsjö herr- och damfrisering. Det var Helmer Forsberg som installerade sig i de nya lokalerna. Samtidigt passade han på att köpa in ny och hypermodern utrustning. Damernas frisyrer skötte dottern Ulla-Bella om. Forsberg tänkte att kunderna, i väntan på klippning, skulle ta sig en kopp kaffe i konditoriet. På så sätt skulle alla parter bli nöjda. När Forsberg flyttade till annan lokal blev det en helt annan typ av verksamhet i huset. Nu kunde man köpa sig en ny hatt då modisten Barbro Engberg öppnade portarna till sin ateljé och butik.
Ungefär ett år efter öppnandet av konditoriet stod terrassen färdig. Nu kunde man servera ytterligare kafégäster, åtminstone när väderleken tillät. Till terrassinvigningen hade Högsjö Hornmusikkår engagerats. Hjalmar Gustavsson höll i taktpinnen.
Verksamheten bedrevs i Konsums regi till och med den 30 april 1956. Den arrenderades senare ut till den verksamme bagaren. I början av 1960-talet lades kaférörelsen ner. Fastigheten köptes av Scandiafelt AB som byggde om fastigheten till enbart lägenheter. I dag är huset i privat ägo.