Välgörande barnloppis siktar på nytt jubileum

I våras arrangerade Camilla Martinsson och Therese Hessel Jonsson sin tionde barnloppis till förmån för Barncancerfonden. Nu siktar de på tio loppisar till.

Camilla Martinsson och Therese Hessel Jonsson inför vårens barnloppis i Hälleforsnäs sporthall. På lördag är det dags för höstens upplaga.

Camilla Martinsson och Therese Hessel Jonsson inför vårens barnloppis i Hälleforsnäs sporthall. På lördag är det dags för höstens upplaga.

Foto: Gustav Butlex.

Hälleforsnäs2019-10-04 07:06

Det var 2010 som Camilla Martinssons son Wilhelm hastigt gick bort till följd av en hjärntumör. När vänner och anhöriga ville köpa blommor uppmanade Camilla Martinsson dem att istället donera pengarna. Det blev starten på insamlingen till Wilhelms minne via Barncancerfonden. 

– Sedan dess har vi fått höja målet hela tiden. Jag tror att vi har nått 70 000 kronor nu så nästa mål blir 100 000 kronor, säger Camilla Martinsson. 

Allt överskott från loppisen går till insamlingen och Camilla Martinsson och Therese Hessel Jonsson har fått stöd från bland annat Flens kommun som hyr ut sporthallen gratis samt Kyrkskolans fritidshem som skänker hälften av intäkterna från sin fikaförsäljning. Totalt brukar loppisen inbringa mellan tre och fem tusen kronor. 

– Vi har 21-22 försäljningsplatser bokade, det brukar variera lite från år till år och det som är roligt är att det hela tiden kommer nya som säljer, säger Camilla Martinsson.

När nu loppistraditionen går in på sitt elfte tillfälle får Camilla Martinsson och Therese Hessel Jonsson ta sikte mot att fira 20 loppisar.

– Folk frågar alltid direkt efter loppisen när nästa ska vara och så länge folk vill att vi ska återkomma så kör vi. Jag gör det inte för min skull, det går till någonting bra och det känns roligt att göra det här, säger Camilla Martinsson. 

Loppisen pågår mellan 10 och 13 och insamlingen "Till minne av Wilhelm" finns att hitta via Barncancerfondens hemsida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!