Ashraf Raba har en kockutbildning från Stockholms hotell- och restaurangskola vid Globen och har tidigare arbetat på en italiensk och en grekisk restaurang.
– Jag försöker koppla samman allt det goda i livet: kultur, musik och mat i allt jag gör, säger han.
Detta syns tydligt i inredningen, både inomhus och utomhus.
– Jag använder en blandning av inredningsstilar som du kan se, med influenser från Sverige, Afrika och lite arabisk stil. Jag försöker inkludera element från hela världen i mitt arbete.
Samma övergripande tanke finns även i maten. Där erbjuds allt från sallader, lamm och fläsk till vegetariska rätter. Dessutom serverar han mat från sin pappas bageri, Raba Sweet, med rätter från Mellanöstern. Dessa rätter kan också köpas på kaféet tillsammans med fika och ett alkoholfritt dryckesutbud.
Med det sagt, sätter Ashraf Raba igång mixern i kaféet. En kund har beställt en melondrink för att släcka törsten. Han har också färgat isen i glada färger, vilket är en rolig detalj för barn.
– Jag vill att människor ska kunna samlas här för att fira födelsedagar, bröllop eller festligheter, säger han.
Därför har han också ordnat accessoarer som hattar och dansvästar som kan lånas för att bidra till en högre stämning. I ett hörn inne i lokalen finns även ett piano ifall någon skulle bli inspirerad.
Framöver har han planer på att bygga ett växthus där besökare kan sitta när det blir lite kallare. Där kommer han även att odla kryddor som kan användas i drinkarna och maträtterna.