Nina Rung säger att studier från USA visar att mellan 15 och 30 procent av dem som har dömts för blottning senare har dömts för grövre sexualbrott.
– Det finns en klar överrisk att det kan övergå till ett mer fysiskt sexualbrott, säger hon.
Enligt henne finns det risk att personer som får en kick av att visa sitt kön, och av makten som ligger i det beteendet, har väldigt mycket fantasier om makt kopplat till sex och söker sig till allt större kickar.
– Om man ser en person som blottar sig är det viktigt att man dels tar sig från platsen och dels kontaktar polisen så de kan få tag i de där männen, säger Rung.
Att mannen i fråga misstänks ha begått ännu ett brott så kort tid efter att han senast anhölls oroar Nina Rung.
– Det är också en stark varningssignal om att han är otroligt upptagen av det här, att han verkligen behöver behandling för att sluta.
Det var i början av veckan som mannen misstänks ha onanerat framför en flicka i tolvårsåldern, bara dagar efter att ha släppts på fri fot, misstänkt för sexuellt ofredande genom blottning.
Ola Björstrand, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Nyköping, ansvarar för ärendet och vill uppmana andra, som kan ha vetskap om sexuella ofredanden i form av blottning i Hälleforsnäs, att ta kontakt med polisen i Katrineholm.
I utredningen finns händelser från hösten 2018 till dagens datum.