Tågstopp påverkar många sörmländska resenärer

En påkörd kronhjort och ett spårfel har satt stopp för tågtrafiken på flera sträckor i Sörmland under torsdagen.

7 november 2019 06:18

Det råder fortfarande stopp i tågtrafiken mellan Eskilstuna och Strängnäs. Anledningen är ett spårfel som larmades till Trafikverket vid femtiden på torsdagsmorgonen.

Det påverkar tågtrafiken på sträckan Arboga-Eskilstuna-Stockholm.  Följden blir förseningar och inställda avgångar. Ersättningsbussar mellan Strängnäs och Arboga sattes in under torsdagsmorgonen, uppger SJ.

Strax före klockan 08 meddelade Trafikverket att spårfelet beräknas vara avhjälpt först vid fyratiden under fredagsmorgonen.

– Det är en växel som är trasig och vi behöver natten på oss för att åtgärda felet, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Alla resenärer hänvisas till att höra av sig till sitt tågbolag.

Stationer som påverkas är Eskilstuna, Arboga, Flemingsberg, Huddinge, Kungsör, Läggesta, Nykvarn, Strängnäs, Stockholms södra, Södertälje S, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm C

Mellan klockan 05.30 och fram till strax efter klockan 07 var det även stopp i tågtrafiken mellan Flen och Gnesta/Mölnbo. Anledningen var en olycka mellan Gnesta och Kolke. 

– En lokförare ringde och berättade att man kört på något på spåret, oklart exakt vad, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region öst.

Polis och räddningstjänst larmades till platsen.

– Klockan 06.35 hittade en polispatrull en påkörd kronhjort vid sidan av spåret, säger Erik Terneborn.

Olyckan påvrkade under cirka en och en halv timme tågtrafiken på sträckorna Katrineholm-Stockholm och Gnesta-Södertälje C. Klockan 07.08 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter var igång.

Vid 13-tiden under torsdagseftermiddagen informerade Trafikverket om att det råder förseningar på sträckan Stockholm–Katrineholm. Orsaken är ett spårfel mellan Gnesta och Flen. Felet beräknas vara avhjälpt vid 06-tiden under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jan Strömberg