Gnestabo döms efter tvärnit på motorvägen

En Gnestabo döms efter att ha hetskört på motorvägen utanför Södertälje i januari förra året. Enligt utredningen har Gnestabon tvärnitat framför en annan bilist som han tycks ha retat sig på.

3 april 2019 12:53

En person skadades i olyckan. Han har berättat att han tyckte att en bil körde väldigt nära honom och att han kände sig hetsad. I förhör sa han att bilföraren bakom honom tutade och pekade finger. Bilen bakom körde om och la sig framför honom. Då ljustutade han mot den andre bilisten eftersom han tyckte att bilen kört för nära honom tidigare.

I det läget ska Gnestabon ha ställt sig på bromsen. Irritationen slutade i en olycka. Bilisten som låg bakom Gnestabon försökte väja men blev påkörd bakifrån. Sen minns han inte mycket. Han kördes i ambulans till akuten i Södertälje där man konstaterade att han fått hjärnskakning och en krosskada i pannan.

Gnestabon hävdar att han tyckte att den andre föraren hindrade trafiken. Han säger dock att han varken tutade eller blinkade. Efter omkörningen gjorde han en kraftig inbromsning eftersom bilen bakom slog på helljuset och bländade honom. Han tyckte att han hade en bil framför och var rädd att krocka.

Ett vittne uppger att Gnestabon verkade vilja hämnas eftersom bilen bakom inte kört åt sidan. Vittnet säger att det inte fanns någon bil framför Gnestabon. Södertälje tingsrätt dömer Gnestabon för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd för den krockskadade mannens hyrbilskostnader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll

Ämnen du kan följa