Denniz, 11, fiskade upp en stulen cykel med magnet

Denniz Alkestig har nyligen börjat med magnetfiske, och fiskade upp storfångsten redan på tredje försöket. "Han är riktigt stolt", berättar mamma Sabina Alkestig.

20 maj 2019 10:08

Efter att ha kollat på Youtubekanalen Let's Feast blev 11-årige Denniz Alkestig sugen på att själv testa magnetfiske, som helt enkelt går ut på att slänga en stark magnet i vattnet och se vad man får upp.

På söndagseftermiddagen gick familjen ned till bryggan mellan Gnesta strand och Bryggeriholmen för att testa fiskelyckan, och redan på tredje försöket blev det napp.

– Det var riktigt häftigt, berättar mamma Sabina Alkestig.

Upp ur vattnet kom en cykel, som förutom en rostig kedja och något trötta däck var i ganska gott skick. De la ut en bild i en lokal Facebookgrupp, och bara några minuter senare stod det klart att cykeln i fråga stals vid Frejaskolan en vecka tidigare.

– De hade en jäkla tur. Cykeln låg en bra bit ut och syntes inte genom vattnet. Vi hade cyklat dit och hade en pump med oss, så när vi hade pumpat däcken kunde vi ta cykeln med oss. En timme senare var den tillbaka hos sin ägare, som hade nyckel till låset som satt fast på cykeln, säger Sabina Alkestig.

Magneten som Denniz Alkestig använde är en rejäl variant som tycks lämpa sig väldigt bra för magnetfiske. Men storfiskaren vill inte avslöja alla sina hemligheter.

– Han är lite hemlig med hur han har fått sin magnet, säger Sabina Alkestig.

Kompisen Tristan Debriante var med och filmade fångsten, och hela händelseförloppet finns nu uppe på Denniz egna Youtubekanal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Norling