De övriga frågorna är hur ser kommunen på friidrottens framtid i den kommunala verksamheten, och vilka satsningar planeras för friidrotten på Backavallen och i Duveholmshallen?
Det är bara fyra–fem år sedan KSK-friidrotten hade 200 ungdomar i träning. Sedan dess har verksamheten mer än halverats för att i dag vara ett 80-tal ungdomar, de flesta flickor. Ökad konkurrens från annan verksamhet ser KSK som en orsak, en annan är "vi är övertygade om att det som haft störst inverkan på den minskning vi fått vidkännas är avsaknaden av ändamålsenliga lokaler och utrustning", skriver klubben i brevet till service- och teknikförvaltningen.
- Sedan gymnastiken flyttat ut ur D- och E-hallen har vi blivit lovade mer friidrottsanpassade lokaler. Som ett nytt golv där man kan springa med spikskor, nät för diskus- och släggkastarna och en hoppgrop, säger Björn Lindblad.
Han säger också ha sett en budget där 800 000 kronor avsatt i den kommunala budgeten för ombyggnaden. Pengar som inte finns med i årets budget.
- Det är mer än jag känner till. Jag har inte sett några sådana siffror, säger Sportcentrums chef Thomas Klippel men lovar att prata med de tidigare cheferna och ta reda på vad som sagts.
Samtidigt är KSK på väg att skicka ytterligare ett brev med önskemål om nya hoppmattor till Backavallen.
- Förra året tvingades vi ställa in höjdhopp i vår egen tävling Katrineholmsspelen. Det är för riskfyllt att landa på de uttjänta mattorna, säger Björn Lindblad.
Men inte heller när det gäller den saken kan Thomas Klippel lova att KSK:arna ska få nya till utomhussäsongen som snart börjar.