Frida tar upp tråden igen

Nu slår Anni-Frid Lyngstad in på ett nytt spår. Inför vintersäsongen lanserar J. Lindeberg en skidoverall designad av ABBA-Frida.

18 oktober 2014 05:30

– Det blir en väldigt vacker damoverall. Jag är inte så förtjust i det unisexmode som varit allenarådande under så många år. Min är en mycket mer feminin variant, baserad på kvinnlighet, berättar Anni-Frid Lyngstad som växte upp med en mormor som ständigt sydde.

Redan som 13-åring hemma i Torshälla började Anni-Frid Lyngstad sy sina egna kläder. Och något år innan ABBA:s stora genombrott började hon på Tillskärarakademin i Stockholm och höll så när som på att byta bana.

-Så egentligen är det inte så nytt. Jag har alltid varit intresserad av kläder och mode. Att det blev en skidoverall låg nära till hands eftersom jag själv varit en hängiven skidåkare under många år.

Hur fick du uppdraget?

– Jag fick inget uppdrag, det var jag som på eget initiativ gick med mina ideér till J Lindberg. En av ägarna bor i Zermatt och är en gammal vän till Tomas Ledin. Tomas uppmanade mig att visa mina skisser för honom och på den vägen är det.

Hur har du gjord rent praktiskt?

– Jag har suttit hemma och skissat. När jag väl bestämt mig för att sluta sjunga så började jag fundera på hur jag skulle få utlopp för min kreativitet på annat sätt. Jag har alltid tecknat och målat vid sidan av sången, så det föll sig naturligt att slå in på den vägen. Lusten att skapa har ju S ingen åldersgräns, den kan man verkligen ha glädje av hela livet. När jag skissat färdigt fick jag hjälp av min styvdotter Pauline. Hon är designer och hjälpte mig med det slutgiltiga arbetet, att få till det rätta stuket på ritningarna.

När får vi se den?

– Den lanseras i december. Det blir en liten exklusiv serie om 100 plagg, men går den bra kan man tänka sig att göra även en lite billigare variant. Jag är väldigt tacksam över att jag fått den här chansen. Och jag har redan fler idéer som bubblar. Jag hoppas förstås att den ska slå, men man vet aldrig. Jag kommer att vara förfärligt nervös när den ska presenteras. Men det hör ju till. Nervös har jag varit förr...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa